Григор загря с Мъри и Ноле преди Мелбърн

Григор Димитров си свери часовника с Анди Мъри и Новак Джокович, световните №1 и №2 в тениса, преди старта на Откритото първенство на Австралия. Първо българинът загря с шотландеца, а после и със сърбина, с когото могат да се срещнат евентуално в IV кръг. Жребият бе благосклонен за нашето момче, което започва с непретенциозния австралиец Кристофър О’Конъл, № 238. Най-доброто класиране на Григор е от 2014-а, когато стигна четвъртфиналите.

Джокович обаче ще има нелеката задача да се справи с полуфиналиста от 2009 г. Фернандо Вердаско (Испания) в преследване на седма титла в Мелбърн. Двамата се срещнаха в Доха преди седмица и сърбинът трябваше да неутрализира 5 мачбола, за да стигне до успеха.

Късметът намигна и на рекодьора по титли от Големия шлем Роджър Федерер, който се връща след 6-месечно лечение на травма. Швейцарецът победи Григор в ІІІ кръг през 2016-а, а сега първите му двама съперници ще са квалификанти. „Ако той не беше готов да се бори за големия трофей, нямаше да е тук“, заяви анализаторът Матс Виландер.

Цветана Пиронкова нямаше щастието на Григор. Жребият отреди тя да срещне една от най-трудните си съпернички - полякинята Агнешка Радванска, с която имат 12 сблъсъка. За последно двете играха на „Ролан Гарос“ и българката спечели, но има от нея 9 загуби и 3 победи.

Още една българка е с шанс да играе в основна схема. Виктория Томова стигна последния кръг на квалификациите след 7:5, 6:3 над Кувата (Япония). В решителния мач през изминалата нощ тя срещна друга японка - Хозуми.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт