Григор изнесе урок на път за осминафиналите

epa05743578 Grigor Dimitrov of Bulgaria reacts against Denis Istomin of Uzbekistan during round four of the men's Singles at the Australian Open Grand Slam tennis tournament in Melbourne, Victoria, Australia, 23 January 2017. EPA/MADE NAGI

Григор Димитров изнесе урок по тенис на Дуда Села (Израел) и за втори път в кариерата си стигна осминафиналите на „Уимбълдън“ - 6:1, 6:1. Само за час българинът се справи със съперника си, като още в началото наложи безмилостно темпо. Първата ни ракета допускаше изключително малко непредизвикани грешки, сервираше прекрасно и изолираше силното оръжие на Села – бекхенда. След края на първата част Дуда взе медицински таймаут и мачът бе прекратен за 10 минути, но това не успя да разконцентрира Димитров. Той отново наложи скорост и вариативност на ударите си, което принуди съперникът му да се откаже от турнира.

Дуелът бе пети помежду им, а Григор продължава да е без загуба от този опонент. Димитров е и с безупречни показатели на „Уимбълдън“, до момента няма загубен сет.

За последно хасковлията достигна IV кръг на „свещената трева“ през 2014-а, когато загуби на полуфиналите от Новак Джокович (Сърбия) в зрелищно шоу.

А в следващия кръг Димитров най-вероятно ще срещне своя идол Роджър Федерер, който снощи игра с Миша Зверев. Маестрото води с 4:0 победи срещу руснака с немски паспорт. И въпреки, че нито един от тези мачове досега не е бил на трева, швейцарецът е сочен за абсолютен фаворит.

Григор играе страхотно тук и определено е един от претендентите за трофея – заяви Матс Виландер, бивш №1 в света и телевизионен анализатор. - Ако сега не се случи определено в следващите няколко години той може да спечели титла от Големия шлем. Не знам още колко време Федерер ще играе на това ниво. Вероятно Роджър трябва да се оттегли, за да може Григор да заеме неговото място. Знаем сравненията между двамата. Но иначе се различават по игра и начина, по който се движат на корта. Както Федререр е различен от другите, така е и с Димитров.“

Същевременно финалистката от 2015-а при жените Гарбинье Мугуруса вече е на осминафиналите. Испанка не даде шанс на Сорана Кърстя (Румъния) и спечели за час и 10 минути - 6:2, 6:2. За място на четвъртфиналите Мугуруса най-вероятно ще спори със световната №1 Анжелик Кербер (Германия).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт