Григор иска още 1-2 титли

Григор Димитров иска да завърши на висока скорост най-успешната година в кариерата си.

„Имам три титли през сезона дотук, но винаги може да стане по-добре – обяви българският тенисист. - Бих искал да спечеля поне още една-две до края на годината. Това е целта ми, както и да остана здрав за следващия сезон.“

Тази сутрин българинът започва участието си в турнира в Пекин с мач срещу босненеца Дамир Джумхур. Домакините посрещнаха като истинска звезда Димитров, който миналата година игра финал в надпреварата. Григор обаче има тежката мисия да защитава 300 точки за ранглистата, в която засега запазва 8-о място.

Българинът бе избран за най-стилен на партито на тенисистите, където компания му правеха най-големите звезди при мъжете начело с Рафаел Надал и Мария Шарапова. Испанецът бе сред жертвите на Григор миналата година, а сега е разконцентриран, тъй като следи всички новини за референдума за независимост на Каталуния. Рафа е от Майорка и е фен на футболния „Реал“, но говори свободно каталунски, а един от чичовците му – Мигел Анхел Надал, дълги години игра за „Барселона“ заедно с Христо Стоичков.

„Плаче ми се – призна Матадора. - Искам нашата страна да дава положителен пример на света, но сега не е така.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт