Григор и Надал подгряха зрителите

Григор Димитров и Рафаел Надал подгряха зрителите преди старта на откритото първенство на САЩ по тенис в Ню Йорк. Двамата направиха съвместна тренировка, въпреки че жребият отреди да се срещнат евентуално на четвъртфиналите. А играта им бе изгледана от десетки фенове по трибуните. В интернет пространството се появи 30-минутно видео с техни отигравяния.

В края на юли българинът бе поканен от испанеца да се подготвят заедно в школата му в Манакор, а след това Димитров стигна до първия си голям успех – титлата от „Мастърс“-а в Синсинати.

В началото на годината Григор и Надал имаха гладиаторска петсетова битка в полуфиналите на откритото първентво на Австралия, но малко не стигна на нашия талант да спечели.

Първата ни ракета започва участието си в Ню Йорк от вторник. Негов съперник ще е 206-ият в света чех Вацлав Шафранек, който дебютира в основна схема. Двубоят ще е първи помежду им.

Григор за седми път ще играе на „Флашинг Медуоз“, като най-доброто му класиране е достигане до IV кръг през 2014-а и 2016 г. Димитров е и юношески шампион от 2008 г.

В потока на българина също е рекордьорът по титли от Големия шлем Роджър Федерер, с когото могат да се срещнат евентуално на полуфиналите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт