Григор контузи глезен преди Синсинати

Григор Димитров претърпя неприятен инцидент по време на подготовката за турнира от сериитеМастърсв Синсинати (САЩ) тази седмица, където ще защитава титлата си от миналата година. Българският тенисист, който проведе съвместна тренировка с аржентинския ас Хуан Мартин дел Потро, стъпи накриво и рухна на корта с болки в глезена. Той пусна снимки, на които хората от екипа му оказват първа помощ, но все още не е ясно дали травмата ще му попречи да играе в Охайо. Първият мач на Димитров е насрочен за сряда, а днес босненецът Дамир Джумхур и Миша Зверев (Германия) ще определят съперника му.

От турнира се оттегли тенисист ?1 в света Рафаел Надал. Испанецът спечели титлата в Торонто (Канада) след успех с 6:2, 7:6 (4) над сензационния финалист Стефанос Циципас (Гърция), за да вдигне рекордния 33-и трофей от категорияМастърс 1000“.

Наложи се да страдам, за да спечеля тази титла и затова тя е много ценна за менпризна Матадора. - Искам да играя във всички турнири, но трябва да си давам сметка какво мога и какво не мога да направя. През годините научих, че ако сам не спра, тялото ще ме спре. Съжалявам, че трябва да се откажа от Синсинати, но след това идва Ю Ес Оупън, а после има мачове и за КупаДейвис“.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт