Григор нащрек в първите кръгове

Григор Димитров подхожда без излишно самочувствие към първия си мач от турнира от сериите „Мастърс“ в Синсинати (САЩ). Българският тенисист започва участието си тази вечер с мач от втория кръг срещу испанеца Фелисиано Лопес, който мина със 7:6 (5), 6:1 през корейската надежда Хьон Чун.

„Обичам да играя на твърди кортове и имам добри резултати, но сега съперниците са тежки – призна Димитров. - Наясно съм, че трябва да съм готов за трудни мачове още в първите кръгове, затова ще се опитам да остана здраво стъпил на земята.“

Григор се е срещал 4 пъти на корта с 35-годишния Лопес. Двамата са си разменили по 2 победи, като миналата година българинът спечели с тайбрек в третия сет на същата фаза в Синсинати. Останалите 3 срещи са на турнира на трева в Куинс (Великобритания), като в последната през юни Лопес победи на полуфинал.

Димитров обяви, че попадане във финалния турнир на АТП в Лондон през октомври е целта му през сезона. За да успее, той трябва да намери място сред първите 8 в ранглистата за годината.

„Никога не съм участвал на този турнир, но съм бил близо няколко пъти – сподели Григор. - Винаги съм искал да играя в Лондон. Сега съм в добра позиция. Напрежението е по-голямо, но аз обичам да играя под напрежение.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт