Григор остана без треньор

Григор Димитров остана без треньор след отпадането в първия кръг на турнира от сериите „Мастърс“ в Мадрид. Българинът съобщи в социалните мрежи, че се разделя с венецуелския специалист Дани Валверду.

„След мача с дългогодишния ми треньор седнахме и поговорихме – обяви тенисистът. - След три прекрасни години пътищата ни се разделят. С него имахме страхотни моменти на корта и искам да му благодаря за всичко, което е направил за мен. Пожелавам му всичко най-хубаво в следващите начинания.“

Не е ясно дали Димитров е уволнил треньора или венецуелецът е решил да напусне. „Валверду плаща за неспособността на Димитров да спре притеснителното си пропадане“, пише авторитетният сайт Tennis365. Но има вероятност Дани сам да е решил да се оттегли от длъжността, тъй като е сред кандидатите за член на борда на АТП. Той е предложен от няколко играчи на мястото на подалия оставка Джъстин Гимълстоб. Любопитно е, че в ъгъла на родния тенисист в испанската столица бе и баща му Димитър Господинов, който рядко е с него по турнири.

След отпадането си на сингъл Григор се оттегли и от надпреварата на двойки, където беше стигнал до втория кръг заедно с руснака Карен Хачанов. Българинът обаче обяви, че ще има нужда от повече почивка, за да се възстанови рамото му.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт