Григор още по-близо до „Мастърс“-а в Лондон

Григор Димитров е все по-близо до мечтата си да дебютира във финалния „Мастърс“ в Лондон през ноември. След силното си представяне в Шанхай, където стигна до четвъртфиналите, българинът вече е шести в сезонната ранглиста с 3455 т. Във виртуалното подреждане към момента са необходими 3520 пункта за класиране в Топ 8 на финалистите. А хасковлията още тази седмица може да изпълни този критерий, ако се представи силно на турнира Стокхолм. Той спечели надпреварата през 2013-а, а сега е лидер в схемата. Димитров почива в първия кръг, а във втория среща Пиер-Юг Ербер (Франция) или квалификант.

След прибирането си от Азия българинът не пропусна да изкаже възхищението си от китайските си фенове, които не спряха да го подкрепят. „Благодаря Пекин и Шанхай за невероятните две седмици!“, написа той в социалната мрежа.

В световната ранглиста Димитров изравни най-доброто си класиране и отново е осми. Въпрос на време е той да изпревари бившия №1 в света Новак Джокович (Сърбия), който е седми и няма да играе до края на сезона заради травма.

При жените Виктория Томова остава първа ракета на България. Тя е 143-а. Цветана Пиронкова не е играла от „Уимбълдън“ през юли и е 155-а.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт