Григор пада на двойки, Цвети на сингъл

Григор Димитров и Цветана Пиронкова претърпяха първи загуби през новата година. Първата ни ракета при мъжете отпадна от надпреварата на двойки на турнира в Бризбейн (Австралия), след като заедно с партньора си Айсам-Ул-Хак Куреши (Пакистан) загубиха с 4:6, 3:6 от дует №1 в схемата Никола Маю/Пиер-Юг Ербер (Франция).

Съперничеството на Димитров с Маю обаче продължава. Утре двамата ще се изправят един срещу друг в надпреварата поединично.

Междувременно Григор поздрави българските си фенове за новата година и ги призова за подкрепа на турнира у нас през февруари. „Очаквам с нетърпение да се видим в София“, написа тенисистът във фейсбук.

Вчера стана ясно, че Димитров няма да прекара много време в България, тъй като веднага след турнира в „Арена Армеец“ ще отпътува за Холандия, където е заявил участие на турнира в Ротердам (13-20 февруари).

Пиронкова пък приключи участието си в Шензен (Китай) след загуба с 1:6, 1:6 от американката Алисън Риск в мач от втория кръг. Българката оказа сериозна съпротива само във втория гейм, когато в продължение на 16 минути се опитваше да спаси подаването си, но допусна пробив. До края нямаше никаква интрига и така Цвети напуска турнира с 8000 долара от наградния фонд и 30 точки за ранглистата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт