Григор пак се даде на Джокович

Григор Димитров отпадна от турнира на трева в Куинс (Великобритания) след загуба с 4:6, 1:6 от Новак Джокович (Сърбия). Така родният тенис ас остана далеч от миналогодишното си постижение в надпреварата – полуфинал и ще отиде на „Уимбълдън“ само с два мача на сингъл на тази настилка.

Мачът беше изключително качествен, а с играта си сърбинът напълно опроверга очакванията, че няма да е на същото ниво на тревата. Двамата си размениха няколко майсторски урока, а първият сет беше равностоен до 4:4. В 9-ия гейм обаче Григор започна с двойна грешка и сърбинът надуши шанса си. С невероятния си ретур той се добра до три сетбола, но Димитров прояви достатъчно търпение, за да спаси първите два. Сърбинът даде вид, че има проблеми с придвижването по тревата, но малко по-късно спечели така нужната му точка, за да поведе в резултата.

Загубеният сет разколеба българина, който започна още повече да рискува от сервис – той завърши краткия мач с 8 аса и 5 двойни грешки. С много мъка Григор удържа първия си гейм, само за да се пропука с нова двойна грешка при следващото си подаване. Ноле това и чакаше и вдигна темпото в разиграванията, за да ускори края на мача.

Така Джокера спечели седмата си победа в осмия мач от съперничеството с българина и ще играе с победителя от срещата между французите Адриан Манарино и Жулиен Бенето.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт