Григор пропадна до №49, но е позитивен

Григор Димитров претърпя нов срив в световната ранглиста и вече е 49-и. Този факт обаче не безпокои особено първата ни ракета. Хасковлията се върна в Монте Карло, където се зарежда с позитивна енергия и продължава подготовката си за оставащите стартове през сезона.

„Не позволявайте да замъглят светлината ви, само защото заслепява очите ви“, написа Григор в инстаграм.

И публикува атрактивни снимки, демонстрирайки че се е отдал на отдих, но е мотивиран, свободен и устремен към бъдещето. А под фотосите получи одобрението на един от приятелите си Стан Вавринка (Швейцария), който също имаше дълъг период, в който се бореше с травми.

За последно Димитров игра на турнира в Барселона през изминалата седмица, но загуби на осминафиналите. А миналата година стигна до четвъртфинал и не успя да защити точките си.

Григор ще излезе отново на корта в Мадрид, който стартира на 5 май. Сезонът не започва по най-добрия начин за българина. Той отказа няколко турнира заради контузия в рамото. А на тези, на които игра, отпадна рано, което се отрази и негативно в ранглистата. Сегашното му 49-о място е най-слабото му класиране от 2012 година, когато бе 55-и.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт