Григор пропусна да се върне в топ 10

Bulgaria's Grigor Dimitrov celebrates his win against Christopher O'Connell of Australia during their men's singles match on day two of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 17, 2017. / AFP PHOTO / PETER PARKS / IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE

Григор Димитров не успя да се завърне в първата десетка на мъжкия тенис, от която го деляха само 25 точки. Българският ас изненадващо падна с 6:4, 3:6, 2:6 от германския квалификант Ян-Ленард Щруф във втория кръг на турнира от сериите „Мастърс“ в Монте Карло.

Така Димитров не успя да се възползва от ранното отпадане на французина Жо-Вилфред Цонга и да го измести от мястото му в ранглистата. Иначе мачът започна добре за Гришо, който с ранен пробив си осигури първия сет. 58-ият в света Щруф обаче не се предаде и измъкна втората част, а след 2:2 в третата Григор грешеше почти всяка топка и закономерно загуби.

Това е четвърто поредно поражение за Димитров и второ на клей. Нашият все още няма победа на тази настилка през годината, а следващият му шанс ще е на турнира в Барселона (Испания) следващата седмица.

В женския тенис пък новината е бременността на бившата №1 Серина Уилямс. Американката се похвали, че чака дете, и обяви, че пропуска остатъка от сезона. За сметка на това следващата седмица на корта се завръща бившата приятелка на Григор Мария Шарапова. Вчера рускинята отбеляза 30-ия си рожден ден във фитнеса, за да е във форма на 26 април, когато изтича допинг наказанието й.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт