Григор се върна в Монако

Григор Димитров се завърна в Монако, където живее в последните години. Седмица преди турнира „София оупън“ родната тенис звезда отпътува от България, където бе за пресконференция и тренировка с деца в родния си Хасково.

Така над участието на Димитров в надпреварата в „Арена Армеец“ надвиснаха още съмнения, след като преди дни самият той съобщи, че има болки в рамото от участието си на Аустрелиън оупън.

Директорът на „София оупън“ Пол Макнами се надява, че Григор все пак ще защитава титлата си от миналата година.

„Знам, че за всички е много важно той да участва – призна австралиецът. - Вярвам, че ще направи максималното да дойде, тъй като помни какво беше тук миналата година.“

Въпреки това много от хората, които са закупили билети, ги пуснаха за продажба в специализирани сайтове. Повечето оферти са на началните цени, но ако Димитров не участва, вероятно пропуските ще поевтинеят.

Междувременно Димитров се смъкна с едно място в ранглистата на АТП и от вчера вече е 4-и с 4930 точки, а с 300 т. повече е финалистът от Аустрелиън оупън Марин Чилич (Хърватия). Ако не участва в София, Григор ще отстъпи на 5-а позиция, тъй като ще загуби още 250 точки, а Александър Зверев (Германия) е само на 20 пункта зад него.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт