Григор се даде на Джокович в Париж (обзор)

Григор Димитров отпадна от турнира от сериите „Мастърс“ в Париж след загуба от Новак Джокович с 6:2, 2:6, 3:6. Българинът не успя да се възползва от проблемите на тенисист №1 в света и допусна обрат, след като водеше със сет. Преди мача Джокера похвали Димитров. „Той е талантлив и може да победи всеки“, заяви сърбинът.

Но на корта взе шеста победа в седмия си мач с Григор.

В ъгъла на Ноле вместо обичайните Борис Бекер и Мариан Вайда седеше новият му гуру Пепе Имас. Дори на сака на сърбина имаше символи, изобразяващи „мир и любов“ - философията на „треньора“ му. Той обаче трябваше бързо да се отърси от нирваната, тъй като Григор поведе с ранен пробив за 2:1.

Качеството на мача не беше високо и резултатът се движеше в полза на този, който правеше по-малко грешки. Григор успя да стабилизира сервиса и затвори сета, но в началото на втората част Ноле „възкръсна“ и набързо поведе с 3:0. Опитът му помогна да удържи частта, но в средата преживя неприятен момент - стъпи накриво и повика физиотерапевт. Джокович продължи да се разтяга демонстративно, но в играта му нямаше и следа от проблеми. Той показа същия номер и при единствената си загуба от Григор - в Мадрид през 2013 г.

В третия сет №1 в света повтори сценария от втория и поведе с ранен пробив за 3:0. След малко повече от два часа на корта той оформи победата си и се класира за 1/4-финалите. За Григор това беше последният мач за годината, а от Париж той си тръгва с 48 645 евро от наградния фонд (3,7 млн. евро). и 90 т. за ранглистата, в която е №18.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт