Григор се завръща на София оупън

Григор Димитров продължава интеграцията си в българския тенис. След като поведе като капитан „трикольорите“ към фурора на новия отборен турнир АТП къп, сега бившият №3 в света обяви, че отново ще играе пред родна публика. Димитров разкри, че ще участва на турнира София оупън след 3-годишно отсъствие.

„Развълнуван съм и съм много щастлив, че се завръщам да играя на София оупън тази година – обяви Григор в официално изявление. - Спомените, които имам от 2017 година, са незабравими. Подкрепата от всички фенове и да играя пред тях – това беше просто невероятно. Очаквам с нетърпение да видя всички в „Арена Армеец“ през септември 2020-а.“

Родният ас е участвал само веднъж в надпреварата от категория „АТП 250“ в столичната „Арена Армеец“. След отказ в дебютното издание през 2016-а Димитров пристигна, за да спечели титлата на следващата година, което се превърна в началото на най-силния му сезон в тениса. Появата му доведе до пълни трибуни на най-голямата закрита арена у нас в четири поредни дни. След това обаче Григор отказа на два пъти, като единия път се оправда с контузия, а втория – че ставало въпрос за частен турнир.

Възможно е в дъното на решението му да е фактът, че тази година надпреварата е в началото на есента (27 септември-4 октомври). Досега тя бе през февруари, което я правеше непривлекателна за големите звезди на тениса.

Коментари

Задължително поле