Григор се изпълни със самочувствие

Григор Димитров се върна на пътя на победите в първия си мач от „Уимбълдън“. В рамките на само 110 минути българският тенис ас успя да коригира играта си и да замени двойните грешки и нерешителните удари в порой от уинъри и ефектни изпълнения за крайната победа със 7:6, 6:2, 6:2 над Диего Шварцман. Аржентинецът бе един от кошмарите на Димитров, след като го победи на финала в Истанбул миналата година, когато Григор счупи всичките си ракети.

„След първия сет добих по-голямо самочувствие – заяви българинът. - Играх доста по-добре и това е много положително. Доволен съм, че преминах първия кръг в три сета. Първите мачове никога не са лесни. Имах много труден съперник на старта. Познавам Диего от доста време, бяхме играли два мача и знаех, че ще е тежко.“

Във втория кръг днес Григор отново има среща със стар познайник – Маркос Багдатис. Кипърецът отнесе с 6:4, 6:4, 6:3 британеца Джеймс Уорд, но по традиция е удобен съперник за Димитров. Българинът е спечели 7 от 8-е мача помежду им.

Значително по-тежка ще е задачата на първата си ракета при жените Цветана Пиронкова. Пловдивчанката ще играе с №5 в схемата Каролине Вожняцки (Дания), която изгуби сет, но победи с 6:4, 4:6, 6:1 Тимеа Бабош (Унгария). Цвети ще търси първа победа в петия си мач срещу блондинката, след като стартира с убедителното 6:1, 6:4 над бившата членка на топ 10 – италианката Сара Ерани.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт