Григор се отдалечи от финалите в Лондон

Сезон 2018 се превръща в кошмар за Григор Димитров. Българският тенисист претърпя второ поредно отпадане на Големия шлем, при това от един и същ съперник. След като изхвърли родния ас от Уимбълдън, сега Стан Вавринка повтори упражнението и на Ю Ес Оупън – 6:3, 6:2, 7:5. Димитров изглеждаше отчаян до края на втория сет, но в третия се събуди и дори поведе с 5:3. Когато дойде момент да сервира за 1-2 в мача, ръката му трепна и опитният швейцарец се възползва, за да реши спора.

Последният пък, когато играх на кортАртър Аш“, спечелих титлата и затова се радвам да се завърнапризна шампионът от 2016-а, който пропусна миналогодишното издание на турнира. - Нивото на мача беше много високо, много трудно е да играеш с толкова тежък съперник още в първия кръг. И двамата минахме през доста емоции на корта.“

Поражението утежнява значително позициите на Григор в ранглистата. Той все още е 8-ми, но може да загуби позиции, ако някой от намиращите се след него направи силен турнир в Ню Йорк. По-лошото е, че българинът се отдалечи още от участие на АТП финалите в Лондон, където миналата година спечели титлата. Димитров е 13-и в годишната класация и трябва да спечели няколко титли в оставащите 4 турнира, за да се класира за заключителната надпревара.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт