Григор се размина с топ 10

Григор Димитров не успя да влезе в топ 10 на ранглистата на АТП за пръв път от февруари 2015 г. Българският тенис ас има 3070 точки, с 5 по-малко от французина Жо-Вилфред Цонга, който е десети в класацията. Със същия актив като Димитров е и Александер Зверев (Германия).

Цветана Пиронкова пък се изкачи с две места в женската ранглиста и вече е 149-а. Тя все пак запази статута си на първа ракета на България с 2 позиции пред Елица Костова и 12 пред Виктория Томова.

Другата хубава новина за Пиронкова вчера бе попадането й в основната схема на турнира на трева от категорията „Премиер“ в Ийстбърн (Великобритания). Пловдивчанката отпадна в последния кръг на квалификациите, но се превърна в „щастлива губеща“, след като №13 в схемата Петра Квитова се отказа заради разтежение. Цвети влиза на мястото на чехкинята и започва направо от втори кръг. Нейна съперничка ще е румънката Моника Никулеску, която надигра с 6:4, 5:7, 7:5 Миряна Лучич-Барони (Хърватия).

Шампионът от „Ролан Гарос“ Рафаел Надал пък намекна, че може да пропусне третия турнир от Големия шлем „Уимбълдън“, който започва следващата седмица.

„Нивото ми в момента е такова, че няма как да играя така, както бих искал на „Уимбълдън“ – призна Матадора. – Не трябва да пренебрегвам и проблемите в коленете. Ще потренирам в Лондон няколко дни, ще участвам в няколко демонстративни мача и се надявам това да помогне.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт