Григор си даде три седмици почивка

Григор Димитров ще си вземе почивка след отпадането си от турнира в Ротердам (Холандия). Българинът спря на четвъртфиналите след загуба с 4:6, 6:1, 3:6 от Давид Гофен. Така белгиецът взе реванш за загубата си от Димитров на финала на турнира в София миналата неделя.

Това бе първа загуба за родния ас от Гофен в седмия мач между двамата. Този път 11-ият в света игра много по-силно, отколкото в „Арена Армеец“. Белгиецът проби за 3:2, а Григор пропусна шанс да изравни за 4:4 и загуби първия сет. Във втория Димитров показа хъса и класата, които му донесоха титлата в София. Гофен не се даваше и геймовете бяха много оспорвани, но Григор ги печелеше един след друг и така успя да изравни резултата. В третата част обаче белгиецът вдигна още нивото и бързо поведе с 2:0, а при 3:1 наниза два аса, за да заличи шансовете на българина да върне пробива. Дребният Гофен показа учудващо силен сервис и не даде повече възможности на Димитров до края на мача. След това победителят засипа с комплименти играта на родния ас.

Беше страхотен мач до последната точка - заяви Гофен. - Григор е страхотен тенисист и много труден съперник, така че трябваше да съм нащрек до самия край. Той спечели много победи и играе страхотно. Може всичко на корта - сечени удари, излизания на мрежата, точни форхенди, а освен това е много добре подготвен физически. Бърз е и е много трудно да намериш начин да го надиграеш, затова съм много щастлив, че успях.“

Така в късния полуфинал вчера Гофен се изправи срещу Пиер-Юг Ербер (Франция), който изненадващо победи с 6:4, 7:6 Доминик Тийм (Австрия).

Григор ще може да си отдъхне малко от тениса, след като изигра 18 мача от началото на годината. Той пропуска турнира в зала в Марсилия, за който бе дал заявка, и ще се завърне на корта едва следващия месец. Следващото му участие ще е на турнира от сериите „Мастърс“ в Индиън Уелс (САЩ), който започва на 11 март.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт