Григор срещу коварен съперник в Пекин

Григор Димитров започва срещу коварен съперник на турнира в Пекин. Жребият отреди първата ни ракета да срещне босненеца Дамир Джумхур, който се намира в топ форма. Роденият в Сараево 25-годишен тенисист е в серия от 8 поредни победи и спечелена титла в Санкт Петербург през миналата седмица. А преди два дни елиминира и Александър Зверев (Германия) и стигна полуфиналите в Шънджън.

Димитров и Джумхур са играли само веднъж досега, като българинът спечели сблъсъка през 2016-а, но се нуждаеше от три сета - 4:6, 6:4, 6:3.

При успех Григор вероятно ще срещне аржентинеца Хуан Мартин дел Потро, с когото направиха тренировка още преди жребия да отреди съперниците.

Българинът има да защитата 300 точки от миналата година, когато стигна финала, но загуби от британеца Анди Мъри. Асът ни е поставен под №3 в схемата, а лидер е Рафаел Надал. Испанецът стартира срещу французина Люка Пуй. А с Григор могат да се срещна евентуално на полуфиналите.

Преди старта на турнира хасковлията използва свободното си време, за да заснеме забележителностите на Пекин. Надпреварата в китайската столица е първа за Димитров след провала му на откритото първенство на САЩ през август, когато отпадна във втория кръг.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт