Григор срещу стари познайници в Индиън Уелс

Куп стари познайници може да се изправят срещу Григор Димитров в първия турнир от сериите „Мастърс“ за годината – в Индиън Уелс (САЩ). Българинът е №3 в схемата и почива в първия кръг, но във втория го очаква нелека задача срещу победителя от мача между Фернандо Вердаско (Испания) и Гуидо Пея (Аржентина). Григор води с 2-1 победи в преките сблъсъци с испанеца, докато с аржентинеца са си разменили по един успех.

Първият възможен поставен съперник на Димитров е Андрей Рубльов (Русия), когото българинът победи на два пъти тази година. По нататък в схемата е възможен сблъсък със силния испанец Роберто Баутиста Агут, а на четвъртфиналите пътя на Димитров може да бъде препречен от 7-ия в света Кевин Андерсън. Двуметровият южноафриканец обаче е клиент на Григор – има само една победа в седемте им срещи.

Жребият прати българина в половината на №1 в света Роджър Федерер (Швейцария), с когото е възможна среща на полуфиналите. Преди 3 седмици Маестрото разгроми 4-ия в света във финала на турнира в Ротердам (Холандия).

В долната част на схемата пък са Марин Чилич (Хърватия), Александър Зверев (Германия) и завръщащите се на корта Новак Джокович (Сърбия) и Кей Нишикори (Япония).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт