Григор с труден старт и чиста победа

Григор Димитров трябваше светкавично да приспособи играта си към нов съперник, след като американецът Райън Харисън, когото жребият му отреди за първи противник в Пекин, се оттегли заради травма. Мястото му зае другянки“ - Тенис Сандгрен, който влезе в основната схема катощастлив губещ“, след като преди това отпадна в квалификациите.

Българинът имаше сериозно превъзходство в играта, но допусна да бъде изравнен след 5:2 в първия сет. Това не се отрази на поведението му на корта и Димитров продължи уверено към крайния успех със 7:5, 6:3 за близо часи и половина.

Не е лесно, когато срещаш даден играч за първи пътпризна Григор. - Трябваха ми няколко гейма, за да вляза в ритъм и да разбера какъв е планът му. Първият сет определено беше по-трудният. След това се почувствах удобно и вдигнах темпото. Играх агресивно и се движех добре по корта.“

Родният ас продължава участието си рано тази сутрин срещу Душан Лайович, който обърна с 2:6, 6:4, 6:4 Васек Поспишил (Канада). 28-годишният сърбин, който в момента е 55-и в ранглистата, не е непознат съперник за Димитров. Българинът спечели в два сета единствената им среща досегапрез 2016-а в Ченду (Китай).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт