Григор ще мъсти на местен любимец

Григор Димитров ще търси реванш за стара загуба от Джон Милман в първия си мач поединично на тенис турнира в Бризбейн (Австралия). Представителят на домакините надигра Питър Полански (Канада) със 7:6 (4), 6:0 в мач от първия кръг, в който българинът почиваше. Димитров досега не се е срещал с 28-годишния Милман на турнир от календара на АТП, но има загуба с 3:6, 4:6 на „Чалънджър“-а на трева в Нотингам (Великобритания) през далечната 2010-а, когато бе едва на 18 години.

Вторият мач между двамата е утре, а дотогава Григор загрява с надпреварата на двойки. В първия кръг българинът и американският му партньор Райън Харисън взеха трудна победа с 6:3, 1:6, 10:5 над австралийски дует, съставен от Джордан Томпсън и легендата Лейтън Хюит, който се завърна на корта след 2-годишно отсъствие.

„Григор е невероятен, без значение дали играе на сингъл, двойки или тройки – пошегува се Харисън. – Винаги бих се съгласил да играя с него, много щастлив съм от тази възможност.“

Двамата продължават участието си днес срещу друга местна двойка – Ник Кириос и Мат Рийд. Скандалната звезда Кириос е и сред потенциалните съперници на Димитров в полуфиналите на сингъл.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт