Григор ще се сдобрява с Гофен на корта

Григор Димитров ще се обедини в тандем с белгиеца Давид Гофен, за когото се превърна в проклятие тази пролет. Двамата ще играят заедно в надпреварата на двойки на турнира от сериите „Мастърс“ в Монте Карло следващата седмица. Последната им среща на корта бе на полуфинала в Ротердам през февруари, когато удар на българина отскочи от мрежата и от ракетата на белгиеца преди да се забие в окото му. Инцидентът извади Гофен от игра за повече време от очакваното, а в единствения си мач оттогава тенисист №10 в света взе само гейм от непретенциозния португалец Жоао Соуса.

Първите съперници на двамата в Монте Карло са французите Адриан Манарино и Фабрис Мартен, а при успех ще се срещнат с №8 в схемата Иван Додиг (Хърватия) и Раджийв Рам (САЩ).

Любопитно е, че Димитров и Гофен може да са изправят един срещу друг в надпреварата на сингъл, ако преодолеят съперниците си до четвъртфиналите. Григор е поставен под №4 в схемата и започва направо във втория кръг, където ще срещне победителя от мача между Филип Крайнович (Сърбия) и Паоло Лоренци (Италия). Сред възможните му следващи съперници са традиционно силните на клей испанци Алберт Рамос Виньолас и Роберто Баутиста Агут, а водач на половината от схемата е „Краля на клея“ Рафаел Надал.

Григор пък загря с победа в Княжеството – квартетът му заедно с Новак Джокович, Томаш Бердих и Марин Чилич надигра братята Александър и Миша Звереви, Доминик Тийм и Гофен в благотворително шоу под егидата на принц Албер II.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт