Гринго остава в ареста, Софи Маринова плаче

991-ratio-gringo-i-sofi-1Тодор Давидов – Гринго и Стефан Сливков остават в ареста. Това решиха преди минути окръжните магистрати в Бургас, с което потвърдиха определението на айтоския съд отпреди седмица, съобщи Дарик.

Щом чул решението Давидов не сдържа емоциите си и започна да крещи. Наложи се да бъдат повикани допълнителни сили на съдебната охрана.

„Невинен съм. Защо ме държат!? Бият ме“, крещеше Гринго, който беше изведен от съдебната зала зад плътен кордон от униформени.

След като чу окончателното решение на съда, половинката му Софи Маринова избухна в сълзи.

Тодор Давидов, известен с прякора Гринго, бе задържан преди седмица по обвинение в съучастие в изнудване на бизнесмен от Айтос за сумата от 50 000 лева. Заедно с него бе арестуван и Стефан Сливков.  Според обвинението Гринго подтикнал Стефан Сливков да заплаши бизнесмена, че ще убие него и членовете на семейството му.

Приятелят на Софи Маринова дори му давал съвети какви думи да употреби при отправянето на заплахите.

Осигурил телефон и сим карти, от които да се осъществи изнудването. Бизнесменът обаче подал жалба в полицията. Бил посъветван да даде 5000 лева - белязани пари, на точно посочено място. Така Сливков бил задържан. Гринго отрича участие в престъплението.

Коментари

Задължително поле