Григор Димитров остави Новак Джокович да обърне мача след сет преднина

Григор Димитров спечели първия сет срещу световния номер едно Новак Джокович на осминафинала на турнира от серията "Мастърс" в Париж, който е последен за сезона.

Гришо започна изключително уверено и постигна пробив още в третия гейм, който обаче не успя да затвърди в четвъртия. Още в следващия гейм обаче най-добрият български тенисист проби сърбина за втори път и запази аванса си до края на сета - 6:4 след близо час игра с множество дълги и оспорвани геймове.

Джокович започна втория сет със значително подобрена игра. Той взе лесно първия си сервиз гейм, проби във втория и се откъсна с 3:0 за броени минути. След размяна на по два спечелени сервиз гейма, сърбинът отново проби и затвори сета - 6:2.

В третия сет Джокович отново поведе с 3:0. Димитров не допусна повече пробиви, но това беше достатъчно на първия в световната ранглиста да спечели с 6:3 мача, продължил два часа и половина, в който българинът допусна около 50 непредизвикани грешки, включително в някои от най-решителните моменти.

Така Гришо остава само с една победа срещу Ноле от общо 7 двубоя помежду им досега - през 2013 г. на "Мастърс"-а в Мадрид.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт