Гришо е в групата на Надал в Лондон

Григор Димитров попадна в група „Пийт Сампрас” заедно с водача в световната ранглиста Рафаел Надал, Доминик Тийм и Давид Гофен на финалния турнир по тенис на ATP в Лондон.

В другата група – „Борис Бекер” пък ще играят Роджър Федерер, Александър Зверев, Марин Чилич и Джак Сок.

За полуфиналите се класират двамата най-добре представили се тенисисти от всяка група, които след това играят по системата "кръст" - водачът от група А се изправя срещу втория от Б и обратно.

За класирането в групите най-голямо значение има броят на победите, след което се взима предвид броят на изиграните мачове (играч с две победи и загуба е по-напред от друг само с две победи).

Тайбрек ще се провежда, ако двама от участниците имат еднакви показатели.

Освен огромен награден фонд, турнирът носи и много точки за световната ранглиста – всяка победа в групите е равносилна на 200 точки за класацията. Шампионът ще спечели максимум 1500 точки и 2 549 000 долара на сингъл и 486 000 долара при двойките.

Като резерви в турнира са Пабло Кареньо Буста и Сам Куери.

Турнирът ще се проведе от 12 до 19 ноември в зала “О2” в английската столица.

Димитров ще започне участието си още в първия ден на турнира (неделя, 12 ноември), като все още не е ясно кой ще бъде първият му противник и в колко часа ще започне двубоят. Първите две срещи от другата група пък ще се изиграят в понеделник (13 ноември).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт