Гришо: Мога да се върна в топ 10 на световния тенис

Григор Димитров вече е в Мелбърн, където се готви за предстоящия първи турнир от Големия шлем Аустрелиън Оупън. В дните преди турнира Гришо сподели впечатленията си от надпреварата в Бризбейн и как трябва да продължи своя път нагоре.

"Не мисля, че съм променил много нещa, за да спечеля турнира. Просто мисля, че съм постоянен в ежедневните неща, в тренировките, в поведението ми на и извън корта. Трябва да съм стъпил здраво на земята и да се фокусирам върху това, което ми предстои. Не бях печелил титла от повече от година и затова трофеят ми тук е специален за мен. Но мисля, че си го спечелих с работа. Искам да кажа голямо благодаря на моето семейство и на екипа ми, защото винаги когато не се чувствам на 100%, до мен има човек, който да ми казва истината или просто ме зарежда с позитивна енергия", заяви Димитров.

"Всеки мач, който печелиш, ти дава допълнително самочувствие, но и те праща в радара на всички съперници, които искат да те победят. Това е нещо, което никога не трябва да забравяш, но аз съм доста уверен в себе си и се радвам, че ми предстои да играя във формат три от пет сета, защото се чувствам в прекрасна форма физически и просто трябва да следвам верния път и да съм фокусиран върху всекидневните неща", продължи най-силният български тенисист.

"Тази титла ми дава увереност и ме окуражава да вярвам, че мога да се върна в Топ 10. Все още съм далеч от първата десетка, ако се вземат предвид точките, но трябва да продължа да следвам верния път, да остана здрав и да правя правилните неща", завърши Димитров.

https://www.instagram.com/p/BPJ83qMDaYT/?taken-by=trud.bg

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини