Гришо срещу Федерер на финала в Ротердам

Българинът досега няма победа срещу швейцареца

Григор Димитров се изправя срещу Роджър Федерер на финала на турнира от ранг ATP 500 в Ротердам в опит да постигне първа победа от седемте мача между тях досега.

clipboard02

Българинът има само един успех срещу швейцареца - в демонстративен мач в "Медисън скуеър гардън" в Ню Йорк през 2015 г. с 6:2 1:6 7:5.

Последният им сблъсък беше миналата година на шестнайсетинафинала на "Уимбълдън", когато Роджър надделя с 6:4, 6:2, 6:4.

Предстоящата среща възроди сравненията между двамата от периода, когато Григор беше наричан "Бейби Федерер".

Това е първата среща между двамата на финал. Независимо как ще завърши двубоят, в понеделник Федерер ще бъде отново №1 в световната ранглиста - пореден рекорд в неговата безбройна колекция, този път за най-възрастен играч на върха. Григор ще се изкачи с една позиция до четвъртото място.

На турнира в Холандия Димитров победи японеца Юичи Сугита, сърбина Филип Крайнович, руснака Андрей Рубльов и белгиеца Давид Гофен.

Федерер победи белгиеца Рубен Бемелманс, германеца Филип Колшрайбер и представителя на домакините Робин Хаасе и италианеца Андреас Сепи.

Mtel Sport 1 ще излъчи на живо битката, която се очаква да започне около 16:30 часа. Сблъсъкът ще бъде предаван и онлайн като pay-per-view на ppv.mtel.bg.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт