Груб съпруг гине в гонка с полицията (обзор)

Бивш съпруг, тормозил с години жена си след развода, загина при катастрофа на магистрала „Тракия” след престрелка и гонка с полицаи.

35-годишният Деян Георгиев от Ямбол имал ограничителна заповед да се доближава до бившата си съпруга заради домашно насилие, но я нарушавал многократно и дори бил обявен за издирване от ченгетата.

В понеделник около 5,20 ч 34-годишната му жена се обадила за помощ на тел. 112. Оплакала се, че Деян отново блъска по вратата на апартамента й в ямболския квартал „Бенковски”. На място пристигнала патрулка. Скандалджията видял полицаите от стълбището и излязъл пред блока. Извадил пистолет и започнал да стреля по униформените. Скочил в автомобила си „Хонда Сивик” и настъпил газта. Започнала гонка. Полицаите се опитали да сплашат беглеца с няколко изстрела във въздуха, но Деян не се стреснал. С бясна скорост хондата излязла от Ямбол и на пътен възел „Хаджи Димитрово” се качила на магистрала „Тракия” в посока към София. Патрулката не го последвала, а ченгетата се обадили на колегите си от Сливен и Стара Загора да спрат опасния шофьор.

В 5,48 ч било получено съобщение в полицията в Сливен за катастрофа на магистралата в участъка край град Кермен, на около 30 км от Ямбол. По неокончателни данни Деян се блъснал с автомобила си в мантинела в лявата скоростна лента. Бил ранен, но успял да слезе от колата, след което бил ударен фатално от преминаващ тир.

С часове вчера участъкът от магистралата край Кремен остана затворен, докато криминалисти правеха огледи. Автомобили се отклоняваха по обиколен маршрут. Около обед движението бе възстановено.

Тялото на Деян е откарано за аутопсия. От полицията вчера не съобщаваха дали е бил улучен от полицейски куршум при гонката в Ямбол. Не бяха съобщени подробности и за оръжието, с което е гърмял по ченгетата. Медицинската експертиза ще уточнява дали е бил под въздействието на алкохол или наркотици. Взети са проби и от полицаите от патрула.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право