На 22 март 2018 да почерпят

Ковачев, Кючюк и Курумбашев с политически Оскари от Европарламента (СНИМКИ)

Берлин и Париж отказали да подкрепят британски санкции срещу Русия

„Фейсбук“ олекна с $60 млрд. за два дни Парламентът в Лондон и US Конгресът искат Марк Зукърбърг да даде обяснения

Борис Джонсън сравни мондиала в Русия с олимпиадата на Хитлер

23-годишен безработен е серийният бомбаджия от Тексас

За първи път показаха подземията на Мавзолея Монтират арт инсталации на мястото на съветски климатик колкото плувен басейн

Смъртоносна болест мори свинете у нас

Томислав Дончев за ЧЕЗ: Ситуацията изискваше бърза, нестандартна мярка

„Труд“ приобщи хиляди към благородна кауза Предстои благородна инициатива за абитуриенти на 24 април

Борисов се срещна с генералния секретар на европейските профсъюзи

Зоран Заев към Русия: Македония е ориентирана към НАТО

Гърция ни тараши за цигари и пиене Конфискуват автомобила при контрабанда

Тръмп и Макрон се съгласиха, че Русия е отговорна за отравянето на Скрипал

Германци, италианци и французи искат да ловуват у нас

Грузия спечели Детската Евровизия 2016, България влезе в първите 10

Мариам Мамадашвили от Грузия спечели Детската Евровизия. На второ място е Армения, а на трето Италия. Нашата Лидия се класира сред първите 10. Гласуваха две журита – професионално и детско. Грузия накрая получи общо 239 точки.

С решение на управляващата група за Детската Евровизия, Европейския съюз за радио и телевизия и малтийската обществена телевизия, зрителският вот отпадна и бе заменен от гласуване на две международни журита – професионално и детско, с по пет члена от всяка участваща страна. Експертна група от трима членове оценяваше изпълнителите в конкурса по време на финалния концерт.

Реакциите са много разнопосочни особено заради гласуването, в което липсва зрителски вот. Грузия за трети път печели Детската Евровизия. Самата Лидия каза, че на сцената се е чувствала като в друг свят.

Съученици и учители на Лидия от училище „Виктория и Крикор Тютюнджиян” в Пловдив гледаха заедно изпълнението на българската участничка на грандиозния музикален форум.

„Лидия е невероятно талантливо дете. Гордеем се с това, което направи на Детската Евровизия, тя има своя успех и то категоричен“, каза Поли Генова. Тя открои още, че сме вдигнали летвата много високо при организацията на конкурса в България и тази година Малта не успя да ни надскочи.

Авторът на песента ” Вълшебен ден” Влади Ампов-Графа каза, че емоцията е била голяма и е невероятно доволен от представянето на Лидия. А нашето момиче сподели, че именно песните на Армения и Грузия са били нейните фаворити.

Ще бъде направен анализ на новия регламент за гласуване, открои Йоана Левиева-Сойър. Тя обясни, че премахването на зрителския вот и вкарване на две журита е било необходимо, за да се пресекат злоупотреби. Сойър добави, че според нея Лидия е заслужавала повече.

/БНТ/

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.