Гръмнаха охранител четири пъти в краката (ОБЗОР)

Спор за жена или за пари са версиите за покушението

Охранител на 33 години бе причакан пред дома си и бе прострелян в двата крака в Пловдив. С четири рани той е приет в болница без опасност за живота.

Покушението бе извършено към 7,30 ч вчера в квартал “Кършияка”. По първоначални данни мъжът се прибирал от работа. Когато слязъл от автомобила си и тръгнал към дома си към него се приближил маскиран човек, който открили огън. Малко след стрелбата на място пристигнали полицаи и лекари. Охранителят бил откаран с линейка, а криминалисти започнали оглед в търсене на следи от гангстера. Лекари коментираха, че раните му не са тежки. Съседите чули пет гърмежа, но първоначално помислили, че са хвърлени пиратки. Разбрали за опита за убийство едва когато пристигнали служителите на МВР.

Вчера през деня входовете и изходите на Пловдив бяха блокирани от полицейски екипи, които проверяваха съмнителни типове. Според криминалисти стрелбата е била с цел сплашване и затова той е гърмян в краката. Основните версии са, че 33-годишният мъж е взет на мушка заради жена, защото дължи пари или във връзка с работата си. Според информация от полицията, раненият бил криминално проявен.

Коментари

Задължително поле