Гръцките фермери в стачна готовност от днес

Снимка: Архив

Гръцки фермери в стачна готовност от днес. Очаква се да разположат тракторите си на площадите на населените места в Северна Гърция, но все още не е планирана блокада на граничния пункт Кулата-Промахон, съобщава БНТ.
Протестът им е в отговор на повишените данъци и осигуровки в Гърция. Земеделските производители настояват и за обезщетения за нанесените поражения от снежната стихия в последните седмици.

Засега обаче не е ясно дали с техниката си фермерите ще блокират преминаването през граничния пункт или ще бъде разположена в страни от пътното платно. Българските превозвачи готвят незабавна контраблокада на границата, ако и тази зима гръцките фермери решат да правят стачка.

МВР поддържа постоянен контакт с гръцките власти за изпреварваща информация за евентуални протестни действия. Миналата година транспортните фирми у нас претърпяха загуби от над 20 милиона евро, а блокадата продължи повече от 30 дни. Съдебните искове на превозвачите пропаднаха, защото не били открити организаторите на протестите.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.