Гръцките фермери пак стягат трактори за протести

Земеделските производители се събират на голяма среща на Общогръцкия Координационен комитет на блоковете от цялата страна, където ще  решават за нови протести срещу правителствената политика по жизненоважни въпроси, съобщава в Български новини, който е български вестник излизащ в чужбина.

Според изданието, фермерите протестират срещу увеличението с 2% на осигурителните вноски, които удрят 23.20% от приходите им за 2018 година, а осигурителните вноски няма да се приспадат от данъка, както беше в сила през тази година, а ще се считат за доходи и ще се облагат с данък. Протестират още срещу намаляване на социалните помощи  в областта на общественото здравеопазване и горивото за отопление. Особено в здравеопазването ситуацията е драматична.

Огромният недостиг в болниците и здравните центрове на персонал ще се задълбочи, което създава проблеми на населението. Засега никой не може да каже какво ще решат. Сигурно е, че в неделя от 12.00 ч започва срещата, информира още изданието.

Когато се заговори за протест на гръцки фермери в пограничния район на ГКПП-Кулата-Промахон  хората се изнервят. Притесненията идват от факта,че от години дойде ли зимния период и фермерите затварят с трактори  българо-гръцката граница , за да си бранят правата, но нарушават правата за свободно придвижване на стоки и хора в ЕС.

Блокадите са до болка познати на родните превозвачи и затова с интерес ще се следят действията на гръцките фермери.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа