Гръцки ад чака „Бенфика“ на „Тумба“

Участието на „Бенфика“ в групите на Шампионската лига е поставено под сериозна заплаха. Португалският гранд разочарова у дома след 1:1 с ПАОК и сега местните медии определят за фаворит гръцкия тим преди реванша в Солун. На Иберийския полуостров са наясно, че на 29-ти август стадион „Тумба“ ще се пука по шевовете, а феновете на „черно-белите“ ще бъдат 12-ия играч за домакините. Това написа местното издание “Рекорд“, а подобно мнение изразиха и от „А Бола“.

„Трийсет хиляди фанатизирани привърженици чакат „Бенфика“ след седмица. Тимът на Руи Витория изпусна да вземе преднина в Лисабон, усложнявайки максимално задачата си“, се казва в авторитетното издание.

А ПАОК ще бъде мотивиран допълнително и от факта, че за първи път в историята си е толкова близо до групите на туринра, където все още не е играл.

Сходни са и мечтите на „Цървена звезда“. Сръбският гранд все още има реален шанс да пробие в най-комерсиалния клубен турнир. На „Мала Маракана“ тимът измъкна 0:0 от „Залцбург“ въпреки празните трибуни заради наказание. А добре познатият у нас състав на БАТЕ (Борисов) по всяка вероятност ще се задоволи с участие в групите на Лига Европа след загубата с 2:3 от ПСВ в Беларус.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят