Нинова събра областните председатели на БСП за старта на новата политическа година

И в Ямбол обявиха грипна епидемия Училищата излизат във ваканция за 6 дни от утре

Луд треньор шпионирал конкурентите

Принц Хари и бременната Меган на премиерно представление на Цирк дьо Солей в Лондон

Скоулс: Моуриньо умишлено се предаде

Николай Николов: Бюджетът за спорт в София трябва да е поне 1% от общия на СО

Засякоха кражба на ток от външен контакт на къща Комшия включил удължител в контакта на отсъстващите съседи

Европарламентът призова за „незабавно“ ратифициране на Истанбулската конвенция

Чавушоглу: Турция очаква с нетърпение да приветства Македония в семейството на НАТО

Ревност от СМС е най-вероятният мотив за убийството в „Банишора“ Извършителят е пробвал да се самоубие и през 2015 г. заради раздяла с друго момиче, каза прокурор Русинова

700 допълнителни места в детските ясли в София

РИОСВ-Бургас: Три каравани са се самонастанили до разораните дюни

„Булгартрансгаз“ регистрира дъщерна компания „Газов хъб Балкан“ Тя ще изгради ликвидна газова борса у нас

Томислав Дончев: За първите девет месеца на 2018 г. двустранният стокообмен между България и Република Македония възлиза на 550 млн. евро

Две условни присъди за 64-годишна куриерка на телефонни измамници Жената е прибрала пари и злато за над 51 500 лв. от 8 измами

Гръцки животновъди искат да пласират агнетата си у нас

Нашите агнета били по-вкусни от гръцките

Гръцките животновъди обмислят да пласират агнетата си за Великден в България, тъй като цените тук били по-изгодни за тях, пишат гръцки медии.

Според председателя на гръцката асоциация на животновъдите Димитрис Камбурис живи агнета в Гърция се предлагали на цени от 2,20 евро за кг., докато в България те вървели по 3,20 евро.

“За първи път няма да сме изправени пред феномена български агнета да се продават за гръцки, и това е, защото цените на гръцките агнета са паднали толкова много, че са по-евтини и от тези в България”, твърди Камбурис.

Наши животновъди казват обаче, че заради благоприятния климат и храненето българските агнета са по-вкусни и гърците ги предпочитат пред местното производство.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.