Гуардиола с часовник за 170 000 евро

Хосеп Гуардиола е мениджър на актуалния английски шампион "Манчестър Сити". Богаташки клуб, чийто собственик е шейх Мансур бин Зайед ал Наян. Определят го като най-богатият човек сред тези, които притежават футболен отбор. Със сигурност той е и добър работодател, който плаща по много и редовно. Доказателство е фактът, че Гуардиола носи най-скъпият часовник сред футболните мениджъри във Висшата лига.

Вестник "Сън" публикува материал, който показва, че наставникът на "гражданите" няма конкуренция. Нещо повече - неговият сив "Ришар Мий" струва 170 000 евро. Разликата в цената на часовника му с този на последния в своеобразната класация Дейвид Вагнер от "Кардиф" е точно 1500 пъти. Наставникът на новака във Висшата лига следи точното време на неговия "Касио", който може да се купи за скромните 112 евро.

Гуардиола с часовник за 170 000 евро

Сред мениджърите-баровци се нарежда и Рой Ходжсън. 71-годишният специалист, който води тима на "Кристъл Палас", притежава златен "Юбло" от серията "Биг Банг". Часовникът има черна каишка и златни елементи. Цената му е малко над 28 хиляди евро.

Гуардиола с часовник за 170 000 евро

Челната тройка оформя Жозе Моуриньо. Мениджърът на "Манчестър Юнайтед" диша прахта на Гуардиола в тази класация. Специалния носи часовник от същата марка и серия като този на Ходжсън. Аксесоарът на португалеца обаче е по-евтин. Може да се купи срещу 17 000 евро. Неговият "Юбло" има керамичен златист цвят и сапфирено стъкло.

Славиша Йоканович, бивш треньор на "Левски", носи на лявата си ръка "Ролекс Експлорър 2". Бижуто е бяло на цвят, а производителят го определя като "здрав и удобен". Мениджърът на "Фулъм" е платил 7 000 евро за него.

Освен Дейвид Вагнер има само още един треньор във Висшата лига, който носи на китката си аксесоар от трицифрена сума. Става въпрос за Еди Хоу от "Борнемут". Младият специалист има "Ейпъл" от трета серия. Той е спортен и разполага с вграден GPS, измерва пулса, изгорените калории, но е и с вграден музикален плеър. Цената му е около 370 евро.

Любопитното е, че през сезон 2016/17 сред най-големите баровци бяха треньори на тимове със скромни възможности. Шон Дич ("Бърнли") носеше "Патек Филип" за 53 хиляди евро. Със скъпи часовници се бяха издокарали също Роналд Куман ("Евертън") и Дейвид Мойс ("Съндърланд"). Тогава Моуриньо бе отново с "Юбло", но за 30 000 евро. По това време Гуардиола пък пазеше клубната чест със "Симие". От този модел с емблемата на "гражданите" бяха направени само 1880 екземпляра - всеки по 2230 евро.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят