Гуардиола урежда Меси с рекорд

„Манчестър Сити“ ще направи всичко възможно, за да привлече звездата Лионел Меси. Новината съобщи британският вестник „Мирър“. Според него мениджърът на „гражданите“ Хосеп Гуардиола е предоставил списък на своите шефове за лятната селекция. Първи в него бил именно аржентинецът.

Бъдещето на играча в „Барселона“ изглежда несигурно след скандалите с данъците, както и колебливото представяне на отбора в последно време. Освен това каталунците все още не са предложили нов договор на своята звезда. Настоящият контракт на Меси изтича през лятото на 2018 година. От „Сити“ са готови с първата оферта - 117 млн. евро. Сумата е рекордна с оглед на най-скъпия трансфер в историята на футбола - този на Пол Погба в „Манчестър Юнайтед“. За него „Ювентус“ прибра 105 млн. евро.

Но докато подобна сделка не стане факт, „Сити“ ще трябва да се справя с наличния състав. Днес отборът на Гуардиола приема „Монако“ в първи мач от осминафиналите на Шампионската лига.

Френският тим респектира със своята статистика. Освен че „монегаските“ са лидери в Лига 1, те са на първо място в Европа и по 6 различни показателя. Сред клубовете от Висшата лига, испанската Примера, немската Бундеслига, италианската Серия А и френското първенство „Монако“ е номер 1 по резултатност (76), точни попадения от наказателното поле (67), опънати мрежи с десен крак (35), успеваемост от свободни удари (10) и голове с глава (14). Играчите на Леонардо Жардим са втори по попадения с ляв крак (26), трети по точни дузпи (8) и четвърти по отбелязани голове извън наказателното поле (9).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят