Ранената полицайка – фен на “Левски”

Без виновен за първото футболно убийство

На 20 април 2018 да почерпят

Лекар, обвинен за смъртта на поп певеца Принс, ще плати 30 000 долара глоба

Изявление на президента Румен Радев след заседание на КСНС на тема „Актуални рискове и заплахи за националната сигурност на Република България. Състояние на Въоръжените сили. Необходими мерки“

Корнелия Нинова: Предложих в модернизацията на армията да се включат Българската отбранителна индустрия и бизнеса

Прессекретариатът на президента срещу Цветан Цветанов: Прокарвал ли е Радев становище срещу НАТО на КСНС

Министър Красимир Каракачанов: Очакваме над 130 млн. лева за отбрана до 2019 г.

Пентагонът: Сирийското правителство запазва ограничена възможност за химическо нападение в бъдеще

Пази ни армия без хора и техника Войникът получава по-ниска заплата от шофьор в градския транспорт

Иракчанка опита да влезе в Румъния с чужд британски паспорт, закупен в България

Пишат как се започва бизнес Въвеждат електронни обществени поръчки

Министър Ангелкова: Това лято очакваме значителен растеж на чуждестранните туристи

ЦСКА в кубчето на Рубик

Мутри изнудили баба да пренася кокаин Банда от 7 врачани вече е зад решетките, един от тях бил беглец от правосъдието

Губернаторът на Пловдив домакин на среща за подобряване работата на администрацията

Областният управител на Пловдив Здравко Димитров свиква този петък от 10 часа първата в страната работна среща за подобряване на работата на държавната и общинска администрация. Участие в нея ще вземат представители на всички общини и експерти от НАП – Пловдив начело с директора на териториалната данъчна дирекция Венелин Найденов.

Поводът за срещата е извършен анализ и оценка на степента на внедряване на КАО (комплексното административно обслужване) в общините на територията на Пловдивска област и установените незадоволителни резултати във връзка с предоставените от НАП услуги, чрез които би трябвало да се искат и издават по служебен път удостоверения за наличие или липса на задължения от възложителите по ЗОП. От 01 януари 2016 г. е в сила Закона за изменение и допълнение на Данъчно-осигурителен процесуален кодекс, с който се регламентира възможността компетентният орган да изисква по служебен път удостоверение за наличие или липса на задължения от органите по приходите.

Тези разпоредби целят постигане на синхронизиране на данъчното законодателство, при което водеща роля има осигуряване по служебен път на нужната информация. Целта на срещата е общините да използват възможността за заявяване на услугата по служебен път и да прекратят изискването на удостоверения за наличие или липса на задължения от изпълнителите по ЗОП, както и в случаите, когато това е необходимо за предоставянето на административна услуга в администрацията. Удостоверенията могат да бъдат набавени по служебен път от органите на НАП. Услугата е достъпна за всички администрации с КЕП, през Портала на НАП за електронни услуги.

Новите електронни услуги целят значително облекчаване на обмена на информация между административните органи в страната и като очакван резултат по-бързо и качествено обслужване на граждани и фирми и са предназначени за всички администрации.

Областният управител заяви, че са необходими съвместни действия за постигане на по-добри резултати в повишаване административното обслужване на потребителите на услуги и спазване на новите разпоредби на Данъчно-осигурителен процесуален кодекс.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.