Земетресение със сила 5.2 по Рихтер разтърси Япония

Съдът гледа мярката за неотклонение на собственика на кучетата, убили човек

Лошото време в Европа взе жертви

Започва приемът на документи за класиране на кандидат-студентите в СУ

Евакуираха летището в Кишинев заради сигнал за бомба

Пуснаха тока в Латинска Америка след срива в електроенергийната система

Експерти обсъдиха използването на финансови инструменти в проекти за ВиК инфраструктура

Приключиха протестите на жълтите жилетки във Франция

Алексис Ципрас предупреди Турция, че ще наложи санкции, ако се потвърдят сондажите за газ край Кипър

Седмокласниците се явяват на матура по БЕЛ

Изтеглете безплатното приложение „Европейски път – Монтана“

На 17 юни 2019 да почерпят

Кианит ни пази от магии Камъкът на истината

Самолет от Милано кацна аварийно в Москва

САЩ разглеждат всички варианти за отговор на Иран

Губернаторът на Пловдив Здравко Димитров: Делото на Кирил и Методий освети цялата европейска цивилизация и ни прави горди!

Уважаеми дейци на просветата и културата,
Уважаеми учители и ученици,
Уважаеми жители на област Пловдив,

Поздравявам Ви по случай 24-ти май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Свято е делото на равноапостолите Кирил и Методий. Дело, преминало българските граници и осветило с книжовната си благодат цялата европейска цивилизация. Това ни дава заслуженото самочувствие и гордост – „Че и ний сме дали нещо на света и на вси славяни, книги да четат“. Днес празнуваме най-светлия празник на духовността и просветата, и под звуците на „Върви народе възродени“, се прекланяме пред  славата на българското слово и отдаваме поÑ
�ит, преклонение и уважение пред духовния си елит. Този ден не е просто официален празник – това е денят, в който всеки българин може с гордост да каже, че е потомък на нация, заемаща достойно място в историята на Европа. Нека в този ден отдадем заслужено уважение на преподавателите, учените, културните и просветни дейци, които неуморно съхраняват българското културно-историческо наследство и го предават на младите поколения.
Уважаеми съграждани, нека в този ден всички ние бъдем достойни участници в това всенародно шествие, което ще ни отведе до „Светли бъднини“ и нека образованието, просветата и културата, бъдат висша ценност и отговорност на всеки от нас. Защото запазването на идентичността, на българщината, ще ни отличи като нация – уникална и неповторима сред останалите народи.
Уважаеми учители, с дълбока признателност Ви поздравявам по случай Деня на писмеността и просветата. Пожелавам Ви все така с любов и внимание да продължите да извършвате великата си мисия – да образовате нашите деца, бъдещето на България. А Вие ученици, обичайте, ценете и пазете родния български език, следвайте мечтите си и отстоявайте идеалите си!
Нека ни е честит празникът на словото, на духа, на културата!

С уважение,
Здравко Димитров,
Областен управител на област Пловдив

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.