Губернаторът на Пловдив на работен обяд с шефа на парламента на Черна гора в ресторант „Щастливци под тепето”

Областният управител на Пловдив Здравко Димитров посрещна делегация от скупщината на Черна гора, ръководена от председателя на парламента Иван Брайович. Визитата в града под тепетата на делегацията от Черна гора, в чийто състав бяха извънредният и пълномощен посланик у нас Снежана Радович, депутатите Андрия Попович и Михаило Анджушич, съветниците на председателя на парламента Периша Кастратович и Ана Радонич, се състоя броени часове, след като Иван Брайович се срещна в София с президента на България Румен Радев.

Работният обяд, даден от губернатора на Пловдив Здравко Димитров, се състоя в ресторант „Щастливци под тепето“, а на него беше обсъдена темата за домакинството на Пловдив като столица на културата през 2019 година и възможностите за двустранно партньорство в културните проекти на двете страни. Беше коментирана и възможността за бъдещо партньорство при организирането на различни спортни мероприятия, а областният управител и Иван Брайович останаха приятно изненадани, след като разбраха, че и двамата са свързани с баскетбола като бивши спортисти.

Двамата си размениха подаръци, като областният управител на Пловдив подари на ВИП-госта плакет с реплика на фалера от Старозагорското съкровище с изображение на сцената „Херакъл в битка с Немейския лъв” и луксозния албум „Филипопол”. След работния обяд, гостите имаха възможност да разгледат Стария град и да посетят Римския стадион, Античния театър, къща „Клианти” и постоянната експозиция „Златю Бояджиев”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони