Линейка, автобус и коли са аварирали по пътища в Добричко

Общините Търговище и Попово търсят близо 5 млн. лв. за сметището

52 души са загинали при запалването на автобус в Казахстан

Жители на Смолян се страхуват да напускат домовете си заради силния вятър (СНИМКИ)

МОН посочи в кои училища не се учи заради грип или бури, вижте къде са те

Откраднали пари от джипа на бизнесмен

Кристиан Костов спечели награда на публиката за европейски дебют

Анулираха всички полети на амстердамското летище „Схипхол“ заради тежки бури

Валентин Радев заминава на работно посещение в Гърция

ГДБОП пресече незаконно разпространение на роман на Дан Браун в интернет

Български студенти разказват на ученици какво е да учиш в Холандия

Бургазлии масово търсят спешна помощ в УМБАЛ Близо 31 000 души са приети в държавната болница

Край на сагата със сградата на Турското консулство Наследниците обезщетени със земя и имоти в центъра на града

Община Свищов отпуска 1000 лева помощ на трите жени от къщата на ужасите Психолози започват работа с майката и двете сестри

Съдят шофьор, убил възрастен мъж заради забележка на пътя

Губернаторът на Пловдив прие новия посланик на Италия у нас

Губернаторът на Пловдив Здравко Димитров прие днес новоназначения посланик на Република Италия в България Стефано Балди, който по време на работната си среща в областната администрация бе придружаван от почетния консул на Италия под тепетата Джузепе Де Франческо.

1pl4022b„Народите ни са много близки и по темперамент, и по култура. Нашите две държави имат богата древна история, с която се гордеем. Затова е много важно да положим всички усилия да запазим и развием добрите партньорски взаимоотношения между тях“, каза в приветствието си Здравко Димитров. Той и посланикът на Италия обсъдиха възможностите за партньорство в социалната, спортната и културната сфера. Негово превъзходителство Стефано Балди обеща да помогне в популяризиране на българската култура в Италия и на италианската у нас с оглед домакинството на града под тепетата и Матера като столици на културата в Европа през 2019 година.

Стефано Балди е роден в град Пиеве, област Умбрия в Централна Италия, която беше сред най-засегнатите от силното земетресение през уикенда. То нанесе много материални щети, но за щастие не отне човешки животи.

Посланикът на Италия у нас призова сънародниците си за смелост и надежда в тези тежките моменти.

Стефано Балди, който на 11 октомври връчи акредитивните си писма на президента Росен Плевнелиев, влиза в дипломатическата кариера през 1989 г.1pl4022c

Първият му мандат в чужбина е през 1991 г. като заместник-ръководител на мисия в посолството в Дар-ес-Салам. През 1995 г. е назначен за първи търговски секретар в Постоянното представителство на Италия в ООН в Женева. От дълги години Стефано Балди съчетава дипломатическата си работа с усилена академична дейност. Автор е на многобройни книги. Изследователската му дейност и последните му публикации са посветени на използването на новите технологии и социалните медии в дипломацията, на приложението на мениджмънта в дипломацията и на книгите, написани от италиански дипломати.

Създава и поддържа блог за обучение „Diplo Learning corner“ и сайта „Дипломацията в образи“, посветен на исторически снимки на италиански дипломати. От 2013 до 2016 г. води свое авторско седмично радиопредаване „Дипломация и околности“, посветено на професията на дипломата, по радио ЛУИС.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.