Губернаторът на Пловдив прие новия посланик на Италия у нас

Губернаторът на Пловдив Здравко Димитров прие днес новоназначения посланик на Република Италия в България Стефано Балди, който по време на работната си среща в областната администрация бе придружаван от почетния консул на Италия под тепетата Джузепе Де Франческо.

1pl4022b"Народите ни са много близки и по темперамент, и по култура. Нашите две държави имат богата древна история, с която се гордеем. Затова е много важно да положим всички усилия да запазим и развием добрите партньорски взаимоотношения между тях", каза в приветствието си Здравко Димитров. Той и посланикът на Италия обсъдиха възможностите за партньорство в социалната, спортната и културната сфера. Негово превъзходителство Стефано Балди обеща да помогне в популяризиране на българската култура в Италия и на италианската у нас с оглед домакинството на града под тепетата и Матера като столици на културата в Европа през 2019 година.

Стефано Балди е роден в град Пиеве, област Умбрия в Централна Италия, която беше сред най-засегнатите от силното земетресение през уикенда. То нанесе много материални щети, но за щастие не отне човешки животи.

Посланикът на Италия у нас призова сънародниците си за смелост и надежда в тези тежките моменти.

Стефано Балди, който на 11 октомври връчи акредитивните си писма на президента Росен Плевнелиев, влиза в дипломатическата кариера през 1989 г.1pl4022c

Първият му мандат в чужбина е през 1991 г. като заместник-ръководител на мисия в посолството в Дар-ес-Салам. През 1995 г. е назначен за първи търговски секретар в Постоянното представителство на Италия в ООН в Женева. От дълги години Стефано Балди съчетава дипломатическата си работа с усилена академична дейност. Автор е на многобройни книги. Изследователската му дейност и последните му публикации са посветени на използването на новите технологии и социалните медии в дипломацията, на приложението на мениджмънта в дипломацията и на книгите, написани от италиански дипломати.

Създава и поддържа блог за обучение "Diplo Learning corner" и сайта "Дипломацията в образи", посветен на исторически снимки на италиански дипломати. От 2013 до 2016 г. води свое авторско седмично радиопредаване "Дипломация и околности", посветено на професията на дипломата, по радио ЛУИС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България