Среща между Еманюел Макрон и Ангела Меркел

МОН: В 161 училища в страната не се учи днес заради повреди в отоплителните инсталации и висока заболеваемост

Лиляна Павлова ще открие събитието „Светът през 2018“ в София

Прокуратурата даде на съд кмета на Павел баня Обвинението е за престъпление по служба

Четвърти взлом на магазин в Разградско, пак откраднаха цигари

Томислав Дончев трябва да представи в парламента план за въвеждането на електронните услуги в администрацията до 31 март

Задържаха над 3 тона гориво в Хасковско село

Папата спря кортежа, за да помогне на полицайка (ВИДЕО)

Тяло на мъж открито край Чепинско шосе, към Нови Искър

Инспекторатът към ВСС провери 4195 имуществени декларации на магистрати за 2016 г.

Дадоха на съд шофьор, прегазил мъж на пешеходна пътека в Кресна

Германският министър на земеделието и еврокомисар Хоган отриха Българската палата на „Зелената седмица“ в Берлин

Благоевград изгражда система за видеонаблюдение, и полицията ще я ползва

Автобус катастрофира в Турция, има 6 жертви и 20 ранени

Възрастна жена е починала при пожар в къщата си в с. Маринка

Губернаторът на Пловдив си насрочи 3 срещи с министри по големи регионални проекти

Областният управител на Пловдив Здравко Димитров има насрочени за тази седмица 3 срещи с министри от служебното правителство, на които ще се обсъждат стратегически регионални проекти. Разговорите с министъра на транспорта Христо Алексиев ще са за концесията на Летище Пловдив, за която на 2 пъти имаше неуспешни процедури. Губернаторът на Пловдив ще разговаря с министъра на регионалното развитие и благоустройството Спас Попниколов по проектите за Околовръстно шосе, скоростния 4-лентов път Пловдив-Асеновград, за рехабилитация и изграждане на жп надлез „Хисаря“ и за пътищата Храбрино-Лилково и Баня-Карлово. Със служебния заместник-министър председател Деница Златева пък ще уточняват мероприятията в Пловдивска област във връзка с подготовката на българското председателство Са съвета на ЕС през 2018 г.

Губернаторът на Пловдив вече постави пред премиера Огнян Герджиков няколко важни въпроси и приоритетни направления за развитието на региона. Сред тях са големият Воден цикъл, изграждане на пречиствателна станция и подмяна на ВиК-мрежата, като за този проект са договорени 100 млн. лв. по ОП „Околна среда“ 2014-2020 г. Друг важен проект е изграждането на Южен обходен колектор, за който има регионално прединвестиционно проучване и техническо задание. Предстои задание, проектиране и проучване и за Каскада Въча – приоритетен проект не само за Пловдив, но и за целия регион, тъй като изграждането й ще осигури чиста питейна вода на населението.

Текст към снимката: Областният управител на Пловдив Здравко Димитров (вдясно) обсъди с вицегурнатора на Санкт Петербург Сергей Мовчан задълбочаването на сътрудничеството в сферите на икономиката, търговията, образованието и културата по време на 4-дневното посещение на руската делегация под тепетата. През тази седмица губернаторът на Пловдив ще обсъжда с трима служебни министри приоритетни регионални проекти.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.