В Якутия измериха -67 градуса по Целзий

Появи се нов свидетел на убийството на Петър Христов

Министър Ангелкова разговаря с ръководителя на Световната организация по туризъм

Украинският парламент отказа да обяви ЛНР и ДНР за терористични организации

Сърбин и албанец разследват убийството на Оливер Иванович

Евродепутатите обсъждат влиянието на руската пропаганда

Еврокомисията опроверга поредна лъжа за „Труд”

Диктатурата на пролетариата, Народния съд и Възродителния процес влизат в 10-и клас

Любители откриха нова планетарна система Всички небесни тела са по-големи от Земята

7 жертви при катастрофа на колумбийски военен хеликоптер

Ключът към дълголетието са ядките и бобовите храни Проучването проследява живота на над 100 000 души

Борисов представи приоритетите на българското председателство пред парламентарната група на ЕНП

София започва разплитането на казуса с Витоша Общината създава междуведомствена комисия, която да намери изход от ситуацията

Съседка на трите жени от къщата на ужасите в Свищов: Като деца момичетата бяха даровити, пишеха стихове и рисуваха

Летим до Баку за 29 евро Всеки вторник ще има полети до София и до столицата на Азербайджан

Губернаторът на Пловдив търси 6 млн. лв. от правителството за общ център за видеонаблюдение

Кметовете на 18-те общини в област Пловдив подписаха днес меморандум за сътрудничество при изграждането на единен оперативен дежурен център за видеонаблюдение към ОД на МВР. Меморандумът има за цел консолидиране и интегриране на всички видове комуникационни и информационни системи и изграждане на единна система за видеонаблюдение и контрол на входно-изходните точки на територията на област Пловдив.

Проектът е пилотен и първият по рода си у нас. С него ще се даде добър пример за партньорство между общините и би допринесъл за устойчиво и трайно преодоляване на концентрацията на извършвани престъпления, своевременна реакция при природни бедствия и управление на кризи, декларира областният управител Здравко Димитров. Той бе домакин на срещата на 18-те общински кметове, на която присъстваха директорът на ОДМВР Христо Разсолков, заместникът му Георги Георгиев и експерти по сигурността.

Чрез единна видеосистема ще могат да бъдат проследявани в реално време лица, представляващи оперативен интерес, и движението на МПС. Тя ще допринесе за ограничаване на възможността за извършване на кражби, грабежи и посегателствата спрямо живущите в малки и отдалечени населени места и ще подпомага оперативно-следствени мерки по разкриване на този вид престъпления. Освен това ще има възможност за автоматично известяване и моментална намеса в случай на нарушения, пожари и бедствия. Най-важният етап е изграждането на оперативен център за видеонаблюдение, който ще е разположен в сградата на Второ РУ на МВР-Пловдив. Контролният център ще бъде свързан с националните служби за сигурност. Областна администрация ще координира и внесе в Министерски съвет искане за отпускане на необходимите средства за изграждане на системата. Според шефа на Областна дирекция на МВР-Пловдив Христо Разсолков са нужни 6 млн.лв.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.