Мачовете и спортът по телевизията днес, понеделник, 9 декември 2019

На 9 декември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за понеделник, 09.12.2019

Financial Times: България привлича рекордни технологични инвестиции София има потенциал за технологичен център

Почина актьорът, изиграл Голямото пиле от „Улица Сезам“

Откриха нарушения в 37 автошколи в Пловдив

Външният министър на Украйна оповести каква позиция ще защитава Зеленски в Париж

Еврокомисарят по икономика иска разхлабване на бюджетните правила в ЕС

Художествената академия остава без голи модели заради липса на пари

В Сараево отмениха публичните прояви заради мръсния въздух

Сидеров: Каракачанов и Симеонов изнудиха ГЕРБ за пари за партиите, вместо за пенсии

Богат урожай, малко зрители И този „Златен ритон“ доказа, че документалното и анимационното ни кино си струват правенето и гледането, дори с излишните дължини

Дерат седем кожи за Нова година у нас Двойно по-евтин ни излиза празникът при съседите

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 9 декември 2019

Горя стая на общежитие в „Студентски град”

Губернаторът на Пловдив търси 6 млн. лв. от правителството за общ център за видеонаблюдение

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Кметовете на 18-те общини в област Пловдив подписаха днес меморандум за сътрудничество при изграждането на единен оперативен дежурен център за видеонаблюдение към ОД на МВР. Меморандумът има за цел консолидиране и интегриране на всички видове комуникационни и информационни системи и изграждане на единна система за видеонаблюдение и контрол на входно-изходните точки на територията на област Пловдив.

Проектът е пилотен и първият по рода си у нас. С него ще се даде добър пример за партньорство между общините и би допринесъл за устойчиво и трайно преодоляване на концентрацията на извършвани престъпления, своевременна реакция при природни бедствия и управление на кризи, декларира областният управител Здравко Димитров. Той бе домакин на срещата на 18-те общински кметове, на която присъстваха директорът на ОДМВР Христо Разсолков, заместникът му Георги Георгиев и експерти по сигурността.

Чрез единна видеосистема ще могат да бъдат проследявани в реално време лица, представляващи оперативен интерес, и движението на МПС. Тя ще допринесе за ограничаване на възможността за извършване на кражби, грабежи и посегателствата спрямо живущите в малки и отдалечени населени места и ще подпомага оперативно-следствени мерки по разкриване на този вид престъпления. Освен това ще има възможност за автоматично известяване и моментална намеса в случай на нарушения, пожари и бедствия. Най-важният етап е изграждането на оперативен център за видеонаблюдение, който ще е разположен в сградата на Второ РУ на МВР-Пловдив. Контролният център ще бъде свързан с националните служби за сигурност. Областна администрация ще координира и внесе в Министерски съвет искане за отпускане на необходимите средства за изграждане на системата. Според шефа на Областна дирекция на МВР-Пловдив Христо Разсолков са нужни 6 млн.лв.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.