Антон Недялков: Бях пред край на кариерата

Дейвид Джеймс ексклузивно пред „Труд“: Берба е елегантен и нестандартен

Пиян шофьор на руски тир ударил полицай с щанга по главата След като си купил още алкохол за из път, криволичил и се удрял в мантинелите

ВМРО: Гърци, не сте съвсем прави за Македония!

БСП внася сигнали в прокуратурата срещу кметове от ГЕРБ и Цветан Цветанов Управляващите отрекоха с документ, че всички препоръки на ДАНС за митниците са били изпълнени

Подслониха във фургон бездомник след опит да се самоубие Митко Каковски вече има покрив след 15 години под открито небе

Башар Асад заяви, че операцията на Турция в град Африн е подкрепа за екстремистки групировки

Проектират космически Ноев ковчег и летище за ракети Варненски ученици и студенти представят идеи в два конкурса на НАСА

Катастрофа с ТИР блокира движението по пътя между Враца и Оряхово

Карнавално шествие за Бабинден в Брестник

Втори протест срещу поскъпването на водата Добричлии правят интерактивна карта на дупките от ВиК-аварии

Арх. Здравко Здравков: Законът за София ще даде ясни регламенти по отношение на застрояването Най-високите сгради ще са в източния и западния край на града, каза главният архитект на София

БНТ не е на ръководството, нито на водещите. Още по-малко на една партия

Повишен интерес към достъпа до информация отчита Община Търговище

Родилното отделение в Благоевград с подарък от името на кмета д-р Камбитов

Губернатор осигури заетост на 100 безработни в 53 населени места в Търновско

Снимка: Веселина Ангелова

Областният управител на Велико Търново проф. Пенчо Пенчев осигури заетост на 100 безработни в общо 53 населени места в региона. За четирите месеца на ангажираност, наетите са преминали и двуседмично обучение.

Така губернаторът е подпомогнал общините за изпълнение на набелязани от тях превантивни дейности и мерки за защита от бедствия. „Извършени са дейности по почистване на дерета, междумостови пространства, канавки, шахти, косене, премахване на прорасла храстова и дървесна растителност и други мероприятия, които целят предотвратяване или намаляване настъпването на щети от наводнения“, обясни проф.Пенчев.

Основните задължения на наетите лица са се възлагали от кметовете на населените места. След приключване на проекта управниците изготвили отчети за свършената работа. Анализите сочат, че са почистени 1440 кв.м. речни корита, 55 декара дерета, 10 декара брегове на реки. Изринати са 450 шахти, 24 км канавки, 29 водостоци, 15 декара пространства около мостове.

За нуждите на Община Златарица са били наети 10 лица. Те са чистили речни наноси, дерета, прорасли дървета в коритата на реките, изхвърляли са струпани камъни и отпадъци, отводнявали са улици, чистили са затлачени канавки.

Освен това за времето от декември 2014 г до септември 2016 г Междуведомствената комисия по бедствия и аварии към областната управа в старата столица е одобрила проекти на десетте общини в региона на обща стойност 22 193 420 лв. Парите са поискани от местните управи за възстановяве на обекти с нанесени щети от природни бедствия. За Община Велико Търново за одобрени 7,2 млн.лв за 38 обекта, а за Горна Оряховица- 1,6 млн. за 6 обекта.

За Елена от държавния бюджет са поискани 956 232 лв за 4 обекта, от Златарица-1,1 млн.лв за 3 обекта, а за Лясковец за 750 765 лв за 3 обекта.

Областната комисия е подкрипела още осигуряване на 1,3 млн.лв за ремонт на 5 обекта в Община Павликени, за 7 обекта на територията на Община Свищов за 1,2 млн. лв., за 4 обекта в Стражишко за 2,1 млн. лв и за 8 невралгични обекта в Община Сухиндол, за които са нужни 7,3 млн.лв.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.