На 21 юни 2018 да почерпят

Мръсен въздух убива 18 000 българи годишно Праховите частици допринасят за рак, увреждане на плода при бременни и др.

Ангела Меркел: Миграцията е предизвикателството на Европа

Путин се срещна с генералните секретари на ООН и на Съвета на Европа

Втори данък за имоти в морски и планински курорти Очакват 300 млн. лв. допълнително в хазната само за един сезон

Храната в Полша е по-евтина от нашата Потребителската електроника в България по-скъпа от Ирландия

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в четвъртък, 21 юни 2018

Милка Христова: Управляващите в СО за пореден път опитаха да прокарат решение, като заобиколят СОС

Селянин уби приятелката си с вила и се обеси (обзор) Двамата отишли да берат липов цвят и се скарали жестоко

Пламен Димитров, лидер на КНСБ: Да бъде удвоена добавката на хора с над 90 % увреждания

Голям пожар бушува в покрайнините на Пловдив

Лувъра гостува на Велики Преслав Старата столица показва шедьоври на византийското изкуство

Кабинетът раздаде 60 милиона лева (обзор) Лекарите в спешна помощ получават 19,6 млн. лв., с които ще се вдигнат заплатите им

Европа въвежда контрамита за стоки от Съединените щати

Музеи привличат гости с виртуална реалност

Губернатор осигури заетост на 100 безработни в 53 населени места в Търновско

Снимка: Веселина Ангелова

Областният управител на Велико Търново проф. Пенчо Пенчев осигури заетост на 100 безработни в общо 53 населени места в региона. За четирите месеца на ангажираност, наетите са преминали и двуседмично обучение.

Така губернаторът е подпомогнал общините за изпълнение на набелязани от тях превантивни дейности и мерки за защита от бедствия. “Извършени са дейности по почистване на дерета, междумостови пространства, канавки, шахти, косене, премахване на прорасла храстова и дървесна растителност и други мероприятия, които целят предотвратяване или намаляване настъпването на щети от наводнения”, обясни проф.Пенчев.

Основните задължения на наетите лица са се възлагали от кметовете на населените места. След приключване на проекта управниците изготвили отчети за свършената работа. Анализите сочат, че са почистени 1440 кв.м. речни корита, 55 декара дерета, 10 декара брегове на реки. Изринати са 450 шахти, 24 км канавки, 29 водостоци, 15 декара пространства около мостове.

За нуждите на Община Златарица са били наети 10 лица. Те са чистили речни наноси, дерета, прорасли дървета в коритата на реките, изхвърляли са струпани камъни и отпадъци, отводнявали са улици, чистили са затлачени канавки.

Освен това за времето от декември 2014 г до септември 2016 г Междуведомствената комисия по бедствия и аварии към областната управа в старата столица е одобрила проекти на десетте общини в региона на обща стойност 22 193 420 лв. Парите са поискани от местните управи за възстановяве на обекти с нанесени щети от природни бедствия. За Община Велико Търново за одобрени 7,2 млн.лв за 38 обекта, а за Горна Оряховица- 1,6 млн. за 6 обекта.

За Елена от държавния бюджет са поискани 956 232 лв за 4 обекта, от Златарица-1,1 млн.лв за 3 обекта, а за Лясковец за 750 765 лв за 3 обекта.

Областната комисия е подкрипела още осигуряване на 1,3 млн.лв за ремонт на 5 обекта в Община Павликени, за 7 обекта на територията на Община Свищов за 1,2 млн. лв., за 4 обекта в Стражишко за 2,1 млн. лв и за 8 невралгични обекта в Община Сухиндол, за които са нужни 7,3 млн.лв.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.