Google затруднява намирането на пиратско съдържание след 1 юни 2017

Google и още няколко компании обсъждат с развлекателната индустрия създаването на нов код, който да намали броя на пиратските резултати, които получават потребителите при търсене, съобщава Independent.

По време на дискусиите, организирани от Бюрото за опазване на интелектуалната собственост на Великобритания, компаниите са се споразумели новите мерки да влязат в сила на 1 юни, предава TorrentFreak.

Твърди се, че сделката между Бюрото и компаниите с "изключително близо" до подписване.

Търсачките обикновено са обвинявани за пиратството в интернет, защото улесняват потребителите в намирането на такова съдържание. Според TorrentFreak, правителството на Великобритания спомогнало за срещата между Google и развлекателната индустрия, но и самите компании се опитват да се споразумеят и да преборят пиратството.

"Мисля, че всички страни на сделката искат тя да бъде финализирана доброволно, затова смятаме, че няма нужда да прилагаме законодателна сила този път", заяви Пийта Бъскомб, член на Камарата на Лордовете.

Миналия месец някои от доставчиците на интернет във Великобритания започнаха да изпращат "поучителни писма" на потребители, които използват достъпа си до интернет, за да стигнат до филми, сериали или музика незаконно. Това беше част от опитите на правителството да премахне пиратството в интернет.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Технологии