Гурбетчия повали глиган като мечка в Балкана (снимки)

Млад ловец, завърнал се наскоро от работа в чужбина, покоси с два изстрела грамаден див нерез в Балкана край Чипровци. Отстреляния глиган е голям като мечка, а зъбите му ще донесат медал на стрелеца, заявиха местните авджии.

22-годишният Георги Росенов излязъл на излет за диви свине с дружинката си от планинското село Превала. 15 мъже заели пусии в местността „Петавица” , а трима гоначи, сред които и Георги, пуснали кучетата си из шубраците. Не след дълго западносибирската лайка Шаду на Георги сигнализирала с яростен лай, че е открила прасе в гъст храсталак.

„Обикалях драките, но бяха непроходими и нищо не се виждаше. Накрая се опитах да се промъкна навътре, но оттам излетя огромен глиган. Летеше като влак и чупеше клони и съчки. Стрелях, но той само се олюля, гръмнах втори път, дивото прасе продължи да тича, но след 10 метра падна. Беше страшен звяр!”, разказва Георги.

Според ветераните в дружинката дивият нерез е над 250 кг и такъв отдавна не е отстрелван в района. Ловците не могли да смъкнат грамадното прасе към селото и го разфасовали на място.

Точният стрелец Георги Росенов е най-щастлив.Той е ловец само от три години, а това е първият му отстрелян глиган. При това зъбите му са с дължина 22,5 см. и ще му донесат медал за трофея. Георги работи в Англия, но само през лятото. Есента и зимата е в България, за да ловува из планината.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл