Не е било възможно да се предвиди срутването на моста в Генуа

Христо Иванов заложил „бомбата“ в Търговския регистър Бившият правосъден министър оставил стратегическото звено без резервен център

Екопроблеми в Рила няма, те са на плажната ивица по Черноморието

200 хил. коли остават без „Гражданска“ От събота шофьорите трябва да сключат нова полица

Тереза Мей: Заплахата от тероризъм във Великобритания остава много висока

Гуардиола с часовник за 170 000 евро

Български тираджия оцелял по чудо в Генуа Жертвите на срутването вече са 35

Обжалваме, ако ни скъсат на шофьорски изпит Комисия отменя решението на изпитващия, ако установи нередности

Влизаме в топ 10 по ръст на БВП Инвестициите се увеличиха с 4,4%

МВР строи Дворец на паспорта за 370 млн. лв. Обявяват утре обществена поръчка за нова система за лични документи

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 15 август 2018

От последните минути: Освобождават двамата гръцки военни от затвора в Одрин

39 общини взимат до 20 млн. лв. 200 фирми получават до 1 млн. евро

Мотор с фалос се заби в автомобил

Повдигнаха 2 обвинения на Бенчо Бенчев (обзор) Парична гаранция от 50 000 лв. и забрана за напускане на страната

Гурме фестивал започва в София Ресторанти предлагат тристепенни менюта за чревоугодници срещу 29 лева на човек

Изискани тристепенни менюта за чревоугодници ще предлагат ресторанти в столицата по време на Sofia Restaurant Week.

7000 души ще посетят заведенията

За пети пореден път в София ще се проведе гастрономическия фестивал Sofia Restaurant Week. До 13 май всеки почитател на кулинарията ще може да опита изискани тристепенни менюта в подбрани ресторанти в столицата. Цената на обедите и вечерите и фиксирана – 29 лева на човек. В куверта се включват специално изготвени тристепенни предложения, които включват предястия или салата, основно ястие и десерт. Напитките, които консумирате се заплащат отделно.

Това е 5-то издание на фестивала в София, като през тази година в него ще вземат участие заведенията, които са били най-търсени и резервирани в предходните издания на събитието. Всеки от ресторантите ще предлага по две сет менюта, между които клиентите могат да избират, като те са предварително публикувани на сайта на фестивала. Обикновено клиентите, които отиват по двойки си поръчват по едно от двете и така имат шанс да пробват повече авторски предложения, изготвени специално за дните на фестивала, разясниха от организаторите.

Акцент при приготвянето ще е модерната европейска кухня, която съчетава интересни и гурме продукти със сложни сосове и авторски готварски прочит. Предвидени са и опции за вегани и вегетарианци, но такива все пак не се предлагат във всяко заведение. За сметка на това ще можете да пробвате на достъпна цена специалитети от най-добрите родни готвачи.

Освен европейски гурме ястия ще можете да избирате и сред японска, гръцка, индийска, руска, испанска и арменска кухня. Всяка година заведенията, включени във фестивала се посещават от 6000 – 7000 клиенти, като голяма част от тях посещават ресторантите и при следващите издания, обясниха организаторите на събитието за “Труд”. Заради големия интерес през тази година вместо една седмица фестивалът ще продължи 9 дни, за да може да обхване два поредни уикенда.

Проверка показва, че малка част от заведенията вече са резервирани за целия период на събитието, така че все още остават достатъчно възможности да направите резервация според вкуса си.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.