И днес ще вали

На 21 ноември 2018 да почерпят

България – от аутсайдер до фактор

Арестуван е бившият шеф на контраразузнаването в Македония

Благотворителен концерт събира пари за възстановяване на паметника на Шести артилерийски полк в Сливен

Обучаваха общинари да помагат на домоуправители

Президентът удостои с плакет „Св. св. Кирил и Методий“ Съюза на българските писатели (СНИМКИ)

Тръмп: САЩ остават стабилен партньор на Саудитска Арабия въпреки съмненията покрай смъртта на Хашоги

Българите зад граница искат да ги представляват нови организации

Столична община: Изтича срокът за такса смет

Нов препъникамък за Брекзит – Гибралтар Испания плаши с вето споразумението за напускане

Все повече млади в САЩ предпочитат съвместно съжителство без брак

Стълб спасил влака в Кресненското дефиле от падане в реката

Премиерът на Испания обяви, че може да насрочи предсрочни избори

Менте намаления дебнат този Черен петък Ако на витрината пише “- 70%”, всички стоки трябва да са със 70 на сто по-ниски

Гърбавите братовчеди на Европа

Със слабоумни ходове и личната амбиция на Кристалина Георгиева се лишихме и от шанса да поемем ООН, и отстъпихме финансите на ЕС на Меркел

Понятието “гърбав братовчед” е разговорен израз във френския език, с който най-общо се описва нежелан роднина – “оригва се на масата, но го търпим, защото сме “фамилия”; “абе, тъп е, но е много наш”; и “какво да се прави, не можеш винаги да подбираш членовете на семейството си”. Надявам се, че от приложените примери става ясно какво имам предвид, защото това е вече съвсем официалната ни функция в съвременната история на Европа като държава член на ЕС и като суверенна страна на картата на света въобще. Подпечатано публично от миналия петък насам.

Как се стигна дотук ли? Народният певец Павел Сираков (светла му памет) ми казваше преди години дословно: “душо, три неща не се лекуват в тоя живот – меракът, глупакът и простакът”. Знаеше ги тия неща моят съсед бай Павел! На 90 години се спомина – от царството през комунизма до “демокрацията” бая мераклии, глупаци и простаци беше видял!

В най-последния случай мераците на един, комбинирани с целите на други, умножени по глупостта на степен константна простотия на трети костваха и малкото останал международен авторитет на България като суверенна държава. С месеци на слабоумни ходове и изявления лишихме и себе си, и цяла Източна Европа от възможността да имаме представител на най-високо международно равнище в ООН; загубихме влиятелния бюджетен ресор в Европейската комисия; също така ЕС ще разширява мониторинга и отвъд правосъдието и вътрешния ред, защото настояваме вече девет години, че сме неспособни сами да управляваме държавата си; демонстрираме постоянна уязвимост и безгръбначие пред съседите си… пропускам ли нещо!?
Всичко това, разбира се, гарнирано с много безочие.

Продължителна подмолна кампания, насочена срещу саботирането на утвърдената българска кандидатура за генерален секретар на ООН Ирина Бокова, се води с активното съучастие на досегашния български еврокомисар Кристалина Георгиева, на която Брюксел й е тесен и е тръгнала към по-тучни пасища. Личните й планове съвпадат със стратегическите на други европейски държави. За целта се подвежда българското правителство от неговите “най-верни” европейски съюзници, германските консерватори (всеизвестни с отношението към собствения си интерес) и тяхната “мутер” Ангела Меркел, с активните намигания на нейния политически съратник, председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер. Кампанията е успешна в подкопаване на шансовете на Бокова, а Георгиева използва кандидатурата си, за да направи няколко бързи интервюта за работа, защото след подобна маневра постът й в ЕК ще е неминуемо дискредитиран. И получи директорско място в Световната банка.

В крайна сметка амбициозната госпожа доказа, че патриотичните подбуди са за наивни балканци. България загуби в полза на Германия портфейла бюджет на ЕС, така великодушно отдаден ни от Юнкер и Меркел, заради “големия експерт” Георгиева и ще чака да разбере в близките дни метлата за кой прашен ъгъл на общите европейски политики ще получи. Междувременно постоянното ни хленчене, че не можем да си опазим границите от 1000 човека, и хаотичните навеждания в последните месеци пред Брюксел, Москва и Анкара (и отново в обратен ред) не ни печелят точки както с преките ни съседи на Балканите, така и по-далечните от Източна Европа. Последните от приличие преглътнаха безмълвно как българите отсякоха клона, върху който стояхме всички за ООН, но нямат причини да забравят скоро как всички ни правиха на “будали”.

Преди седмици американски сатирик коментира политическата ситуация у тях с израз, който ще пасне и за нашето положение сега: “Погледнете нагоре, по-нагоре, още по-нагоре. Виждате ли това синьото над облаците? Това е дъното!”

Нож в гърба преди изборите

Оставката на Кристалина Георгиева точно преди важните за лидера на ГЕРБ Бойко Борисов президентски избори изглежда като нож в гърба, защото така Георгиева само опредмети всички опасения на критиците й за кандидат за поста генерален секретар на ООН. Освен всичко Борисов бе поставен пред свършен факт. “Имаме доста подготвени хора у нас, много имена мога да посоча, но не е редно, оставката стана в петък вечерта, понеделник ще разговарям с Жан-Клод Юнкер и ще намерим изход”, каза Бойко Борисов.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (25)

  1. До кога тази червена бабичка готова всеки момент да гушне босилека И.Бокова ще ни я натрапват, всеки знае,че тя е руска агентка и подлога….“много са били американските служители ръководили“….., ами Бокова живее в САЩ тя не е ли в тази категория??? Или сега да продължават руски възпитаници да ни ръководят!?! Бокова не трябва да бъде избрана на този пост ГС на ООН,щото е срам и позор за България!?!

 1. Бенишев, че си лъжлив комунист ми стана ясно още като ти прочетох първото изречение.Но да ми наричаш управлението на Тодор Живков царството на комунизма си е живо безочие.Докато ние сме живели в това царство хората на запад от нас толкова много напреднали че постигнали онова за което вие мечтаехте през този комунизъм и ни заблуждавахте за светлото бъдеще.За това бъдеще което и сега след 27 години не можем да постигнем защото и децата на бившите комунисти като твоята Иринка са още на ръководни постове и защото такива тъпаци като теб гласуват за тях.

  1. Петров, автора казва че човека е живял през три политически системи. Царство, комунизъм, демокрация. Четете внимателно статиите, ако е нужно повторете и когато ги разберете, тогава пишете, и коментара оставете….

  2. Явно си чел недочел. Човека казва от Царска България, през комунистическия режим, до светлата демокрация. Изрежда трите политически строя в който е живял 90 годишния бай Павел

 2. Петров ти къде беше при Тошово време и се правиш на голяма работа. Статията много точно обрисува падението на Борисов и неговата ОРИЕНТАЛСКА ГАНЬОВЩИНА. Тоя бандит е по-вреден и от сифилис защото последния се лекува, но глупака, простака и мерака НИКОГА.

 3. Точно тук бях сред вас, затова и аз съм на същото дередже.Къде да бъда другаде.Помня как си купих кола, след 15 години чакане, помня как си купих цветен телевизор за 1000 лв тежащ 60 кг,помня как си купих холова гарнитура, помня как си копувах портокали само на нова година,помня как ходих на море със две щайги зарзават в багажника, помня как си копувах бензин със купони, помня още много неща.Затова никога не искам комунизъм, но няма как да се отървем от вас.Вие сте като троскота.Лесно не може да ви унищожат.Трябва да измрат 3-4 поколения и още ще има изроди от вас.

  1. Петров наистина е прав – докато е живял през социализма /комунизъм не е имало до сега по света/ , не се е научил даже да пише грамотно – например , пише се „кУпува“ , не „кОпува“.Това доказва , че „комунизмът“ , в който обществен строй е живял Петров наистина не е бил съвършен . Все пак има и такива като мен – поне съм грамотен , макар и само със средно образование . Само за сведение – по ония времена телевизорите наистина тежаха 30 кг. – но навсякъде по земята /все пак не 60 кг./ . Съвременните телевизори е подло да се сравняват с тогавашните . Е , нямаше по всяко време портокали и банани – тогава още не бяхме бананова държава , както сме сега – банани и портокали – колкото щеш , а и туземци като Петров бол .

 4. Аз съм прост и вие сте прости и затова се разбираме. Това е летвата на бандита от с.Банкя.
  Бокова е жена минала през обществен и лични възход и падения. Жена управлявала реално най-хуманната международна организация. Да наследственно обременена, но с несравнимо по-висок интелект от някаква си Цачева. Коментара просто е излишен. Само си губиме времето.

 5. Ехх авторе как само жалиш милата комунистическа тетка Бокова… една сълза и аз пророних.

 6. Тук не става въпрос за никакъв комунизъм даже и името на партията е без значение, просто браво за статията.Такива са ни политиците безродни, станахме за смях в целия свят с решенията на гьонсурата от с.Банкя.

 7. Бенишев вярва ли, че Бокова щеше да стане генерален секретар на ООН,ако не беше Кр.Георгиева? Само крайно безмозъчен човек може да си повтаря тази мантра.Как може да се загуби нещо, което не съществува? А и с какво се промени съдбата на Бенишев след избора?

 8. Ех Петров, Петров все пак всичко си имал.Имахме своя енергетика, машиностроене, химическа промишленност, организирано селско стопанство, лека промишленнност. Сами се хранехме и експортирахме. Имахме си и армия и то каква. Да тежки времена бяха. И грешки не малко и обективни и субективни. Но бяхме уважавана държава. В случая става дума за личности. Ти се пънеш и обиждаш. Чудесно, а за в бъдеще ще ядеш на Асан царвуля, банани и портокали за които рониш сополи. И си купи фотографии на Соломон Паси, Трайчо Трайков, Симеон Дянков, тоя Митов, тоя Ненчев нали те ти определят битието.
  За това което беше построено, твоите приятели само могат да си мечтаят. За тях център на вселената а Брюксел и не им пука зв теб.

 9. Точно тук бях сред вас, затова и аз съм на същото дередже.Къде да бъда другаде.Помня как си купих кола, след 15 години чакане, помня как си купих цветен телевизор за 1000 лв тежащ 60 кг,помня как си купих холова гарнитура, помня как си копувах портокали само на нова година,помня как ходих на море със две щайги зарзават в багажника, помня как си копувах бензин със купони, помня още много неща.Затова никога не искам комунизъм, но няма как да се отървем от вас.Вие сте като троскота.Лесно не може да ви унищожат.Трябва да измрат 3-4 поколения и още ще има изроди от вас.

 10. Българи, благодарете на Бога!!! Той ни спаси от безродни
  комунисти да заемът ръководни длъжости в световните
  организации. ТЕ са готови да продадът България. Руски
  възпитаници – обслужват интересите на империята на
  злото. Продадоха Македония ще позволим ли да продадът
  и Тркия?!!!

 11. Ами да благодарим за усилията на Иван Кръстев и на Иво Прокопиев, които лансираха неуспешната и смешна кандидатура на Кристалина Георгиева и провалиха шансовете на доказан експерт като Бокова! Заради подобни ДС-креатури като Кръстев и Прокопиев, продължаваме да затъваме в блатото!

 12. Браво г-н Бенишев, много точен и ясен изкази формулировки , неоспорими факти, радвам се , че прочетох Вашия материал.
  Пишете пак, истината има нужда да бъде публикувана.

 13. Само фанатизиран глупак не може да оцени реалността за събитията описани от Бенишев.Стига с тези комунисти,че ме дразните.И аз имах телевизор не 30,а 60 кг.Нямаше портокали,но имаше ИСТИНСКО месо,кашкавал и сирене.не внасяхме картофи и домати,чакаше се за кола,ама НОВА,а не изхвърлена от някой западняк.Когато попитали Х.Форд коя кола е най-хубавата той отговорил“НОВАТА“Друго няма.Радвайте се на западните“ценности“и празнувайте Хелуин!

 14. По онова време и на запад месото е било истинско и сиренето също. А пък новата ВАЗ(FIAT) е била по-калпава от сегашна ,10 годишна второупотребна . Пък и колко километра се въртяха тогава ? 50 000 за 10 години. Такива сравнения са неуместни…

 15. 8РАЙЪНО ВРЕМЕ Е , ЗНАЙНИ И НЕЗНАЙНИ ДА СИ СЕДНАТ НА ЧЕТИРИБУКВИЕТО И ДА ПРИЕМАТ ЧЕ, ПРОЕКТА ЗА ГЕНЕРАЛЕН СЕКРЕТАР НА ООН СЕ РЕШАВА ОТ ПЕТТЕ ГОЛЕМИ , КОИТО ИМАЙКИ ПРАВО НА ВЕТО , МОГАТ ДА БЛОКИРАТ И АКЪЛА НА ВЕЛЕМИР И КОМПАНИЯ ,БАРАБАР С АВТОРА НА СТАТИЯТА .ХАЙДЕ СТИГА ВЕЧЕ СЛОВЕСТЕН И ПИСМЕН ТАЛАШ .А СМЕШНИЯ ДОНАВАЛ РОНИ СЪЛЗИ НА ЕДНОВРЕМЕШНИЯ КАШКАВАЛ -ТО И СЕГА ГО ИМА , И ТО В НЯКАКВИ РАЗЛИЧНИ ВИДА .ПОГЛЕДНЕТЕ МАГАЗИНИТЕ И ЩЕ ВИ СТАНЕ ЯСНО .

 16. Абе, кой е тоя балама дето сериозно е мислил, че Бокова ще бъде ген. сек. на ООН? Дали САЩ или Англия (държави с право на вето) биха я приели равнодушно?
  Все пак Кристалина Георгиева ще е директор в Световната банка, а тука някакви тролчета ми подскачат все едно са я уволнили най- позорно и изритали от всички ЕС структури.

  1. Сталинка я прибраха в САЩ , защото в ЕС и конкретно в Евопейската комисия около нея засмърдя на сериозни финансови нарушения и няколко евродепутата и журналисти /забележи – не социалисти , а от ЕНП , искат да я разследват . За да се потуши смраднята и да не засмърди още и около Юнкер , я отстраниха от ЕК и предстои да я изритат и от СБ – въпрос на време , да се разнесе смраднята .

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.