Гъркиня помогнала на Антоанета Бонева за квотата

Олимпийската шампионка Ана Коракаки (Гърция) помогнала на Антоанета Бонева да върне увереността си и да вземе квота в стрелбата за игрите Токио 2020.

„Върна ми жеста – уточни Бонева. - Когато тя навлизаше в стрелбата аз й помагах в тренировките. Сега тя ми въздейства психически. Поговорихме, накараме да повярвам, че все още съм аз, и че мога. Проблемът бе в главата ми, иначе и по-рано можех да взема квота. На тренировки ми се получаваха нещата, но не и на състезание.“

На световната купа в Мюнхен в края на май тя спечели бронз и си осигури участие на трета поредна олимпиада. Бонева се върна на рубежа, след година и половина майчинство.

Националката ще бъда и част от отбора по стрелба за европейските олимпийски игри в Минск от 20 юни. На първия форум в Баку през 2015 тя спечели сребро.

„Никога досега не съм стреляла в Беларус -призна тя. - Дали ще повторя успеха си, не смея да прогнозирам. Всичко зависи от обстоятелствата, от осветлението... Има състезания, на които успявам да се адаптирам, а на други – не.“

В Минск ще стартират 5-има наши стрелци, сред тях е двукратната олимпийска шампионка Мария Гроздева, която е с виза за Токио 2020. А от Стрелковия съюз очакват още една-две квоти за игрите.

Коментари

Задължително поле